Bijgewerkt: 20 juli 2024

Belastingdienst sluit convenant met gemeente Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-12-2009

Op vrijdag 18 december 2009 heeft de Belastingdienst een convenant gesloten met de gemeente Amstelveen over horizontaal toezicht.  In het convenant zijn afspraken gemaakt over de wijze en intensiteit van het toezicht. In de regio Holland-Midden is dit het eerste convenant dat wordt afgesloten met een gemeente. Hiermee geeft de Belastingdienst aan dat de gemeente de verantwoordelijkheid voor het fiscale proces goed heeft geborgd.

Hellendall Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2009)

vlnr.: De heren drs. E. de Jager, AA (Voorzitter MT Belastingdienst Holland-Midden) en drs. F. Hellendall (wethouder Financiën)


Met deze nieuwe manier van werken wil de Belastingdienst de samenwerking veel meer centraal zetten en aansluiten op ontwikkelingen in de maatschappij. Dat betekent afstemming vooraf waar nodig en werken in de actualiteit, in plaats van controles achteraf. Door samenwerking op basis van vertrouwen, begrip en transparantie wordt dubbel werk voorkomen. De Belastingdienst kan het toezicht veel efficiënter uitvoeren en de gemeente loopt minder fiscale risico's en ervaart minder administratieve lasten.

Wethouder Hellendall: “Om hieraan te mogen voldoen stelt de Belastingdienst eerst vast dat de gemeente aantoonbaar ‘in control’ is op het gebied van bedrijfsprocessen, aangiften BTW en Loonbelasting, de fiscale organisatie en de personele bezetting wat betreft kennis en ervaring. Dat wij als eerste in deze regio dit convenant sluiten betekent dat wij het vertrouwen krijgen van de Belastingdienst. Een hele eer.”

Zolang de gemeente verandering van werkmethoden, organisatie of projecten vooraf bij de Belastingdienst meldt en bespreekt, kan het toezicht minder intensief zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.