Bijgewerkt: 23 mei 2024

Beide DVH honkbal teams gewonnen

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
23-04-2012

DVH honkballers en topsport Junioren blijven winnen, dames softbal heeft het moeilijk

Honkbal - In de tweede competitie ronde hebben beide DVH honkbal teams gewonnen. Honkbal 1, net gepromoveerd naar de derde klasse, haalde in de uitwedstrijd tegen Nieuw Vennep een gedegen 10-18 overwinning en blijft daarmee vooralsnog ongeslagen.

Een sterke seizoenstart, wat erop wijst dat handhaving in de klasse zeker moet gaan lukken. Honkbal 2 stond tegenover Meteoor, dat gewogen en te licht werd bevonden, eindstand 22-2 na twee uur spelen. Hiermee heeft het team gelijk de eerste plaats in de vierde klasse te pakken, die het ook wil vasthouden zodat ook dit team naar de derde klasse kan promoveren.

De net naar de overgangsklasse gepromoveerde dames van DVH, hadden het in de tweede ronde wederom lastig, nu tegen het Haarlemse DSS. De eerste wedstrijd kende na de reguliere speeltijd een 3-3 stand, wat voor het eerst een ‘tie-break’ opleverde. DSS toonde daarin aan meer ervaring te hebben en koelbloediger te zijn op het beslissende moment, en stapte met een 3-6 overwinning het veld af.

De DVH dames hadden daardoor toch ook een mentale tik gekregen, en de tweede wedstrijd glipte dan ook nogal snel met 1-7 weg naar Haarlemse kant. Lichtpuntje voor de dames is dat er nog wat versterkingen uit de States onderweg zijn en hopelijk pakken de dames binnenkort hun eerste puntjes.

Dit jaar beschikt DVH voor het eerst ook over een meisjes junioren (<21) topsport team. Dit team moet wat jongere meiden voorbereiden op het niveau van spelen van de senioren in de overgangsklasse en de hoofdklasse. Dit team kent een uitstekende start in de competitie.

Werd in de eerste week in Alkmaar twee keer ruim gewonnen van de Alcmaria Victrix (3-8 en 5-12), dit weekend werd het sukkelende Almere helemaal geen enkele kans gegeven en wisten de dames wederom alle 4 de punten mee naar huis te nemen, 5-19 en 2-11. Volgende week zondag de eerste thuis wedstrijden voor de meiden, tegen het eveneens ongeslagen Twins uit Oosterhout, een spannende dubbel met als inzet de voorlopige eerste plaats.

DVH Amstelveen
(Foto DVH - 2011)

De flyer van de jubilerende DVH


Reünie 50 jaar honk- en softbalvereniging DVH

Dit jaar bestaat de Amstelveense honk- en softbalvereniging De Vliegende Hollanders (DVH) 50 jaar. Dit wordt door de vereniging gevierd met verschillende activiteiten. De eerste in de reeks is een receptie en reünie, welke plaatsvinden op zaterdag 12 mei 2012.

Met de receptie wil de vereniging de vele organisaties en personen die DVH geholpen en ondersteund hebben, officieel bedanken. De reünie is bedoeld voor alle leden en oudleden en hun families, om gezamenlijk onder het genot van een drankje en hapje het jubileum te vieren.

DVH hoopt langs deze weg de aankomende reünie onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijke oudleden. Mocht u zelf vroeger lid zijn geweest van deze honk- en softbalvereniging, dan bent u bij deze van harte uitgenodigd. Of misschien kent u oudleden in uw omgeving die u hierop attent kunt maken. Aanmelden kan via een email naar: jubileum@dvh-amstelveen.nl . We hopen op een grootse opkomst.

De reünie vindt plaats in het KLM sportcentrum op Wimbledonpark 2 te Amstelveen, zaterdag 12 mei, aanvang 20.30 uur. Naast bovengenoemde activiteiten zal dit jaar ook op de velden van het jubilerende DVH het Europees Kampioenschap Herensoftbal voor landenteams worden gehouden. Dit toernooi vindt plaats van 24 t/m 28 juli 2012.

Op de website van de vereniging (www.dvh-amstelveen.nl ) is meer informatie te vinden over het EK, het jubileumjaar en andere activiteiten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.