Bijgewerkt: 26 februari 2024

Begroting niet over geld

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
08-11-2007

Algemene Beschouwingen 2008

Het traditionele jaarlijkse begrotingsdebat ging dit jaar verrassend genoeg nauwelijks over financiën. Wethouder Hellendall sprak over „een geslaagde opzet."

Waar de algemene beschouwingen normaliter garant staan voor motie- en amendementen­bombardementen in een gevecht om de laatste stuivers, bleef het afgelopen donderdag 1 november 2007 'oorverdovend' stil. Niemand overschreed zelfs de spreektijden, hetgeen een unicum genoemd kan worden. Het geld was al lang en breed verdeeld in de eerdere kadernota en daar hoefde nog maar weinig aan veranderd te worden.

De oppositie wist slechts vier moties te verzinnen en drie daarvan (een van BBA en twee van D66) werden vrijwel net zo snel ingetrokken als ze werden voorgelezen. GL's motie over het niet bebouwen van de polder kreeg onvoldoende steun. BBA wilde via de motie 'Teevee' graag de gemeenteraadsvergaderingen live op de lokale televisiezender. Mager, samen met Linda Roos van BBA veelvuldig debatterend, noemde dat gekscherend een „chronische zelfoverschatting van de kwaliteiten van de gemeenteraad" maar zag, samen met de PvdA, wel heil in BBA's plan om de vergaderingen op internet beschikbaar te stellen.

Hellendall  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Wethouder Frans Hellendall tijdens een commissievergadering


De twee moties van D66, één over een voorlichtingscentrum in het Broersepark, de ander over de invoering van een Burgernet werden een tikkeltje voorbarig gevonden. Verantwoordelijk wethouder Hellendall kon de voorstelling achterover leunend in zijn 'fauteuil' volgen en zag wellicht ook tot zijn verwondering zelfs discussies ontstaan over het verwerpelijke karakter van paaldansen en tarotkaartlezen (CU). En dat tijdens de algemene beschouwingen. Het is eigenlijk hoe elke financieel wethouder het graag zou zien: „Wat meer inhoud en wat minder financiën," aldus Hellendall treffend.


Door André Gerritsen
Andre Gerritsen  AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.