Bijgewerkt: 18 mei 2024

Begeleiding van talentvolle ambitieuze sporters in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Sportcentrum VU
12-12-2012

Sportcentrum VU werkt samen met een aantal sportverenigingen in de gemeente Amstelveen. Doel van die samenwerking is om talentvolle ambitieuze sporters te ondersteunen bij het 'verstandig' verbeteren van hun prestatie en dat wil zeggen, zonder blessures en met veel plezier.

vu Amstelveen
(Foto Sportcentrum VU - 2012)

De jongens van Myra tijdens de fitness test in Sportcentrum VU


Daartoe worden sporters bij Sportcentrum VU getest op lichaamssamenstelling, mobiliteit, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Op basis van deze testen wordt een ondersteunend trainingsprogramma gemaakt om disbalans op te heffen en de invloed van beperkende factoren te verkleinen.

In het begeleidingstraject van de sporters wordt er goed overlegd met de trainer/coaches. De trainingsschema’s zijn een aanvulling op de trainingen van de vereniging. Het begeleidingstraject is geschikt voor iedereen die op een verantwoorde manier wil sporten.

vu Amstelveen
(Foto Sportcentrum VU - 2012)

Gewichtheffen in Sportcentrum VU


Dus een verenigingssporter, individuele sporter, talentvol sportief kind, of volwassene kan zijn voordeel doen met dit programma. Het is niet noodzakelijk, dat men is aangesloten bij een vereniging om zich te laten testen bij het sportcentrum.

vu Amstelveen
(Foto Sportcentrum VU - 2012)

De testen hebben als doel, om de kinderen op langer termijn gezond en zonder blessures te kunnen laten sporten


Op de foto zijn jonge spelers van hockey vereniging Myra te zien. Ze worden getest en deze gegevens zullen als uitgangspunt voor een trainingsschema op maat dienen. Het doel: de jeugdige spelers zonder blessures optimaal te laten sporten en hun sportprestatie te verbeteren. Het zou niet verwonderen als dit de kampioenen van de toekomst blijken te zijn! Adres: Sportcentrum VU Uilenstede 100 1183 AM Amstelveen

Michael Arentsen, coördinator VU-fit at workAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.