Bijgewerkt: 17 mei 2022

Beeldhouwwerken en metalen vogels uit Zimbabwe

Nieuws -> Cultuur

Bron: Potterie/Galerie Amstelveen
11-08-2007

Toen Carien Vrij in 1981 voor het eerst Zimbabwe bezocht,bestond er slechts een galerie waar stenen beelden te koop waren, gemaakt door beeldhouwers uit Zimbabwe. De beelden zijn geïnspireerd op de vele culturele- en spirituele tradities die het land rijk is. Vanaf de jaren 80 heeft het beeldhouwwerk uit Zimbabwe zich geprofileerd. Inmiddels zijn er drie generaties beeldhouwers.

Zimbabwe Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Stalen eenden uit ZimbabweVogels gemaakt van metaal is een kunstvorm die nu een jaar of 10 bestaat. Het metaal is afkomstig van vaten, veelal olievaten die schoongemaakt, gesneden en gelast worden. De kunstenaars Elton Makoma, Moses Tavengwa, Paul Machowani, Petros, Marko Rambopheni en Peter Tendenguw, werken allen voor zichzelf in de hoofdstad Harare of op het platteland daar vlakbij.

Zimbabwe Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een prachtige vogel uit Afrika
Zuid-Africa Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Beeldhouwwerken uit ZimbabweIedere kunstenaar heeft zo zijn eigen stijl. Behalve Peter die abstracte vogels maakt van een combinatie van steen en metaal, maken de kunstenaars herkenbare vogels zoals hanen, reigers, uilen. en eenden. Ook maken zij de typische Afrikaanse vogels zoals de secretarisvogel en kraanvogels.

Zimbabwe Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Combinatie van staal en steenIn Potterie / Galerie "Het Oude Dorp wordt een permanente expositie gehouden van diverse vogels van deze kunstenaars. Alle vogels in verschillende afmetingen, zijn te koop en kunnen buiten geplaatst worden. Van tijd tot tijd vernissen is voldoende.

Potterie / Galerie "Het Oude Dorp" in Amstelveen.

Adres:

Potterie/Galerie Amstelveen

"Het Oude Dorp"

Dorpsstraat 29

1182 JA Amstelveen

Tel.: 020-6472403


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.