Bijgewerkt: 19 mei 2024

Bedrijfsleven ondersteunt 'Amstelveen Sportstad van Nederland'

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amstelveen
20-01-2009

Negen bedrijven hebben besloten structureel bij te dragen aan de topsport ambitie van de gemeente Amstelveen. Gezamenlijk dragen zij € 300.000 per jaar bij in cash en in diensten.

De gemeente Amstelveen stelde zelf  structureel € 250.000 beschikbaar voor het werk van de Stichting Topsport Amstelveen (STAV). Voorwaarden was wel dat het bedrijfsleven minstens een gelijk bedrag zou investeren.  Aan deze voorwaarde is nu ruimschoots voldaan.

Zeven van de negen bedrijven zijn afkomstig uit Amstelveen. Te weten (in alfabetische volgorde): All Sports, BDO CampsObers, KPMG, Rabobank Amstel en Vecht, Special Sports, Woongroep Holland en Ziekenhuis Amstelland. Daarnaast behoren Zorg en Zekerheid uit Leiden en TATA Consultancy Services uit Amsterdam tot de founders.

Met de gezamenlijke steun van deze bedrijven en de gemeente in de rug is voor de STAV een stevige basis gelegd voor de opbouw van structurele talentontwikkeling vanuit de huidige top -en breedtesport in Amstelveen en voor de organisatie van succesrijke topsportevenementen.

Op 17december 2008 ging de gemeenteraad akkoord met de topsportplannen. De raad gaf daarmee groen licht voor het opstarten van de werkzaamheden van de Stichting Topsport Amstelveen (STAV) en voor het ontwikkelen van definitieve plannen voor de realisatie van een topsportaccommodatie. Tot eind 2009 reserveert de gemeente een bedrag van € 5,7 miljoen, zijnde het moment waarop de exploitatie van de topsporthal in de raad aan de orde komt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.