Bijgewerkt: 7 oktober 2022

Basisschool Piet Hein naar twee locaties

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-08-2012

De afgelopen periode heeft het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen samen met schoolbestuur Amstelwijs, directie en ouders nagedacht over betere huisvesting voor basisschool Piet Hein. Na verschillende scenario’s bestudeerd te hebben is gekozen voor uitbreiding van Wibautlaan 46 en het opknappen en verbinden van Dr. Schaepmanlaan 5 en 7. 

Piet hein Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2004)

De Piet Heinschool aan de Wibautlaan


Al jaren worstelen betrokken partijen met de huisvestingsvraag van deze school. De nabijheid van de A9 en de beperkte bouwmogelijkheden in de omgeving maakten het er niet makkelijker op. Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs:’De Piet Hein is een mooie traditionele school in één van de mooiste buurten in Amstelveen. Iedereen knapt er z’n huis op en dan doen we nu ook met het schoolgebouw.

Nieuwbouw zou in deze omgeving niet op zijn plaats zijn. Ik ben blij, dat we de knoop nu hebben doorgehakt. Hiermee komt er duidelijkheid voor ouders, leerlingen. Het is het college er alles aangedaan om nu snelheid in het proces te houden. We hopen dan ook, dat schoolbestuur Amstelwijs vaart zet achter het opstellen van een programma van eisen. De leerkrachten en leerlingen verdienen het’.

Krediet

Voordat er daadwerkelijk begonnen kan worden moet de gemeenteraad geld beschikbaar stellen voor de voorbereidingen. Het college vraagt hiervoor 250.000 euro. Als de plannen verder zijn uitgewerkt krijgt de gemeenteraad een gedetailleerd voorstel gepresenteerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.