Bijgewerkt: 22 september 2023

Basisschool Piet Hein krijgt grote opknapbeurt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-06-2010

Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen heeft besloten dit jaar ruim 400.000 euro beschikbaar te stellen voor onderwijskundige vernieuwingen aan basisschool Piet Hein. Tevens is er ruim 300.000 euro beschikbaar voor onderhoudswerkzaamheden.

Piet heijn Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2004)

Het gebouw van de Openbare Basisschool 'Piet Hein' aan de Wibautlaan


VVD wethouder Herbert Raat:’ De Piet Hein bevindt zich in het ontwikkelgebied van de A9. Aangezien nog onduidelijk is, hoe dit gebied er in de toekomst precies uit gaat zien is tot op heden niet in het onderkomen van deze school geïnvesteerd.

Een groot infrastructureel project als de A9 vergt een lange doorlooptijd en als wethouder Onderwijs wil ik daar niet op wachten. Onderwijs is één van de prioriteiten van dit college en goede huisvesting is daarbij essentieel. In samenspraak met schoolbestuur Amstelwijs kijken we naar de uitvoering’.

Iemke Ruige van de Medezeggenschapsraad van de Piet Hein laat weten erg verheugd te zijn met de beslissing van het college. ‘Wij gaan er nu wel vanuit dat er op korte termijn een start wordt gemaakt en dat de vaart er in blijft’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.