Bijgewerkt: 26 september 2022

Basisschool Florencius is weer onder het dak

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
24-07-2018

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


Het dak zit weer op de school aan de Savornin Lohmanlaan. De vorige zomer heb ik werkzaamheden aan de witte school stil laten leggen door een bouwstop op te leggen. In het gebouw zit de particuliere basisschool Florencius.

De reden voor de bouwstop was dat de aannemer zonder vergunning startte met sloopwerkzaamheden. Het schoolbestuur is, volgens hen, bedrogen door de aannemer. Zie hier de brief van het schoolbestuur over de situatie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het gebouw van de particuliere basisschool Florencius aan De Savornin Lohmanlaan 2 in Amstelveen op 24 juli 2018


De witte school is belangrijk voor Amstelveen. Niet alleen is het beeldbepalend in de buurt, maar ook een gemeentelijk monument. Vroeger stond het gebouw bekend als de Witte ULO’ Gelukkig gaan de werkzaamheden nu in goed overleg met de gemeente.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Nog niet alles is hersteld


De sloop van het dak kreeg veel aandacht in de lokale media. In november vorig jaar werd de zaak werd zelfs landelijk nieuws door het TV-programma Opgelicht.  Zij lieten zien dat de aannemer ook op andere plekken in het land mensen had gedupeerd.

Nieuwe schooljaar. Na intensief overleg is in februari 2018 de omgevingsvergunning afgegeven. Het gebouw krijgt extra lesruimtes op de eerste etage door dakkapellen aan de achterzijde van het pand. De leerlingen van Florencius zitten nu nog in een tijdelijk gebouw in Westwijk. Waarschijnlijk kunnen ze na de herfstvakantie weer les krijgen in de ‘Witte ULO’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.