Bijgewerkt: 5 juni 2023

Basisschool De Pioniers start met een afvalscheidingsproject

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-03-2023

In navolging van een groot aantal basisscholen in Amstelveen gaat ook basisschool OBS de Pioniers haar leerlingen voorlichten over het belang van goede afvalscheiding. Deze school meldde zich als eerste aan na een oproep van de gemeente voor deelname aan het project ‘Afval scheiden op school’. Andere scholen volgen dit voorbeeld.

Frank Berkhout (D66) wethouder Afvalbeheer en Onderwijs en Floor Gordon (OD66) wethouder Natuur- en Milieueducatie en Duurzaamheid gaven op vrijdag 24 maart 2023 het startsein op basisschool OBS de Pioniers. Deelnemende scholen krijgen van de gemeente afvalbakjes voor in de klas, minicontainers en afvaleilanden. Een afvaleiland is één grote afvalbak voor vier soorten afval: papier, plastic/metaal/blik/drinkpakjes (PMD), groente/fruit/etensresten (GF) en restafval. Naast middelen krijgt de school ook een educatief programma over afval scheiden en het belang van grondstoffen hergebruiken aangeboden.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Vlnr.: Maartje van Leuken eigenaar van adviesbureau De Bries, wethouder Frank Berkhout met wethouder Floor Gordon en adviseur Iris Smeets van adviesbureau De Bries geven startsein voor afvalscheidingsproject op basisschool OBS de Pioniers op 24 maart 2023

Leren over afval scheiden. Floor Gordon: 'We zijn er trots op dat basisscholen van ons aanbod gebruik maken. Het is heel belangrijk dat kinderen op vroege leeftijd leren hoe waardevol het is om afval te scheiden zodat we de grondstoffen weer kunnen hergebruiken. Bovendien nemen zij deze kennis mee naar huis en inspireren hiermee het gezin om thuis ook meer afval te scheiden.'

Steeds minder restafval. 'Door de minicontainers en bakken aan te bieden, stimuleren we de scholen om nog meer afval te scheiden en hun hoeveelheid restafval te beperken. De basisscholen scheiden al papier en karton en kunnen nu ook GF en PMD apart inzamelen. Het afval van de scholen nemen wij mee tijdens onze inzamelroute van huishoudelijk afval' - zegt Frank Berkhout.

Adviesbureau De Bries begeleidt de deelnemende scholen en biedt in samenwerking met de gemeente het educatieve programma aan. Basisscholen kunnen zich nog steeds aanmelden voor het afvalscheidingsproject via: teamschoon@debries.eu.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.