Bijgewerkt: 14 april 2024

Banken willen veilig internetbankieren

Nieuws -> Internet

Bron: NVB
02-11-2007

De Nederlandse banken starten op vrijdag 2 november 2007 de campagne ‘3x kloppen’, een voorlichtingscampagne over veilig internetbankieren. Met televisie- en radiocommercials laten de banken zien wat consumenten kunnen doen om veilig te internetbankieren. Ook hebben zij een speciale website www.3xkloppen.nl  geopend. Het is de eerste keer dat de banken samen op grootschalige wijze aandacht vragen voor dit onderwerp.

Investeren in veiligheid

Internetbankieren is een belangrijke schakel in het betalingsverkeer in Nederland. De banken voldoen op dit gebied aan strenge veiligheidsregels. Ze nemen de veiligheid van internetbankieren serieus. Jaarlijks investeren zij miljoenen euro’s in beveiliging. Criminelen proberen steeds vaker via de computer van de bankklant toegang te krijgen tot diens bankgegevens. Daarom informeren de banken met de campagne ‘3xKloppen’ consumenten actief over wat een consument kan doen om risico’s op fraude te verkleinen.

3x kloppen

De campagne communiceert algemene hoofdregels en verwijst voor specifieke details naar de banken. Onder het motto ‘3x kloppen’ wijst de campagne op drie eenvoudige regels. Het is belangrijk dat consumenten:

1. hun computersoftware, internetbrowser en beveiligingssoftware up-to-date houden;

2. checken of de website waarop ze inloggen echt van hun bank is;

3. hun betaling controleren via de bij- en afschrijvingen van hun bank.

Deurklopper Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De eerste Internet deurklopper van Amstelveen


Digibewust

De voorlichtingscampagne is in lijn met de campagne Digibewust, een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven en overheid dat in Nederland het ‘digibewust zijn’ wil stimuleren. “De financiële sector speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van de informatiemaatschappij,’ aldus Van Bellen. “We zien dat steeds meer mensen internetbankieren. ECP.nl werkt graag samen met de banken om het vertrouwen te vergroten in digitale toepassingen, zoals internetbankieren.”

Klik hier voor de presentatie

Campagne-informatie

De multimediale campagne bestaat uit televisiecommercials, radiocommercials, banners op internetsites, de website www.3xkloppen.nl met een checklist voor consumenten en directe communicatie van de banken naar hun klanten. De campagne loopt tot en met december 2007.

Externe links: Computervirus, Rootkit, Trojan horse, Spyware, InformatiebeveiligingAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.