Bijgewerkt: 27 mei 2024

Badmintonvrouwen winnen EK-brons en WK-ticket

Nieuws -> Sport

Bron: Badminton Nederland
19-02-2012

De Nederlandse badmintonvrouwen hebben de bronzen medaille veroverd op het EK landenteams in Amsterdam. In de wedstrijd om de derde plaats werd zondag 19 februari 2012 met 3-1 gewonnen van Rusland. Daarmee werd tevens plaatsing voor de wereldkampioenschappen (in mei in het Chinese Wuhan) een feit. De Europese titel ging naar Duitsland dat in de finale Denemarken met 3-1 onttroonde.

Judith Meulendijks was vijf dagen lang in topvorm. Zij won al haar partijen en werd na een blessure van Ilse Vaessen ook ingezet in de laatste partij, waarin ze dubbelde met Selena Piek. Dat leverde het winnende punt op. Meulendijks werd na afloop door de organisatie uitgeroepen tot meest waardevolle speelsters van het toernooi en ontving de Amsterdam Sports Award. ,,Een hele eer’’, zo glunderde ze.

badminton Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Badminton uitrusting


Maar ook Patty Stolzenbach had een belangrijke rol in de wedstrijd tegen Rusland. De speelster uit Den Bosch startte met twee zeges, tegen Hongarije gemakkelijk, tegen Zweden wat moeizamer. Maar in de kwartfinale tegen Zwitserland bleef ze beneden haar niveau en verloor kansloos. ,,Ik was toen ontzettend zenuwachtig, terwijl ik dat eigenlijk nooit zo snel heb’’, aldus Stolzenbach die met voldoening zag dat het Nederlands team toch met 3-2 won.

De spanning kwam voort uit het feit, dat ze na de blessure van Yao Jie van derde speelster tot tweede speelster werd gepromoveerd. ,,Dan sta je toch opeens tegen betere speelsters en ook ervaar je meer druk.’’

In de halve finale tegen Duitsland speelde ze beter, maar verloor weer. De beste prestatie leverde ze in de strijd om het brons. De eerste game tegen Tatjana Bibik ging verloren, met 21-15. Daarna hervond Stolzenbach zich en haalde met 21-16 en 21-19 het cruciale tweede punt binnen. ,,Ik wist dat ik van haar kon winnen, heb een goede tactiek toegepast. Vorig jaar won ik van haar tijdens de Dutch International.’’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.