Bijgewerkt: 28 februari 2024

Badminton strijd tussen Noord en Zuid

Nieuws -> Sport

Bron: Badmintonvereniging Van Zijderveld
27-04-2010

Op zaterdag 1 mei 2010 speelt Badmintonvereniging Van Zijderveld Amstelveen de finale om het landskampioenschap badminton tegen Van Zundert Velo uit Wateringen (Z-H). De wedstrijd wordt in sporthal 't Zandje (van badmintonclub DKC) aan de Schimmelweg 202 te Den Haag gespeeld en begint om 14:00 uur.

Van-Zijderveld Amstelveen
(Foto Milko Steenbergen - 2010)

Het Van Zijderveld Amstelveen team


In de reguliere competitie van de eredivisie troffen de clubs uit Noord- en Zuid-Holland elkaar reeds tweemaal; beide ontmoetingen werden dik door Van Zundert Velo gewonnen. Velo werd in de competitie ongeslagen eerste, slechts tegen Amersfoort werd twee keer gelijkgespeeld.

Van Zijderveld eindigde als derde, naast de nederlagen tegen Velo werd de uitwedstrijd tegen Duinwijck eveneens verloren. In de halve finale play-offs waren Velo en Van Zijderveld in twee wedstrijden te sterk voor respectievelijk Duinwijck en Amersfoort.

Van-Zundert Amstelveen
(Foto Van Zundert VELO - 2010)

Het Van Zundert VELO team


De finale gaat over één wedstrijd en is daardoor een wedstrijd op zich. Van Zundert Velo beschikt met o.a. topspeler Dicky Palyama over een ervaren en uitgebalanceerd team en is door haar ongeslagen status in dit seizoen favoriet voor de titel. De jonge en talentvolle spelers van Van Zijderveld zitten allemaal in de nationale selecties; zij zullen na de verloren finale van vorig jaar tegen Duinwijck dit jaar gebrand zijn op het behalen van het landskampioenschap.

Coach Joris van Soerland: "Gezien de eindstand in de reguliere competitie is Velo dé favoriet, maar wij hebben dit seizoen en ook vorig seizoen laten zien dat wij ons heel goed kunnen opladen voor een belangrijke wedstrijd. De finale is één wedstrijd, dus zullen onze spelers alles gaan geven!"

 De eindstrijd belooft op de Dag van de Arbeid dus een duel te worden met véél spanning, spektakel én strijd. Badmintonliefhebbers, komt dus naar Den Haag en geníet van TOPBADMINTON !!!

BADMINTONKALENDER 2010

MEI

1 (14 uur)     Finale playoffs eredivisie in sporthal 't Zandje in Den Haag (www.toernooi.nl  - evt. zoeken via  Play Offs 2010)

12 (12 uur)   Persconferentie over de Badminton Europe Finals in hotel De Jonge in Assen

21-25           EK Aangepast Badminton in Filzbach/Kerenzerberg, Zwitserland

24-25          Nederlandse Jeugdkampioenschappen in Topsporthal Almere

JUNI

4 en 5         Badminton Europe Finals in TT-Hall in Assen (eindtoernooi van het Europese Circuit, met Nederlandse deelname)

8 (12 uur)    Persconferentie over het Europa Cup-toernooi voor landskampioenen in de ZBC-hal in Zwolle

12 en 13     Finaleweekend Nationaal Bekertoernooi om de Carlton GT Cup in sporthal 't Zandje in Den Haag

23-27          Europa-Cuptoernooi voor landskampioenen in ZBC-hal in Zwolle

AUGUSTUS

23-29        WK individueel in Parijs

T I P : Klik voor het online magazine CLEAR! op www.badminton.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.