Bijgewerkt: 18 mei 2024

Badminton Nederland trekt topcoach Kim Nielsen aan

Nieuws -> Sport

Bron: Badminton Nederland
02-01-2014

Badminton - De Deense topcoach Kim Nielsen wordt per 1 april 2014 de nieuwe assistent- bondscoach, waarbij hij verantwoordelijk wordt voor de dubbelselectie. De samenwerking met Chris Bruil wordt niet verlengd.

Foto Amstelveen
(Bron YouTube - 2010)

De Deense topcoach Kim Nielsen


De technische staf bestaat dan, naast  Kim Nielsen, uit bondscoach Rune Massing, supervisor Claus Poulsen en talentcoach Robbie Kneefel. Claus Poulsen heeft in de Deense nationale selectie nauw samengewerkt met Kim Nielsen. Nielsen maakte niet alleen deel uit van het begeleidingsteam van het succesvolle koppel Mathias Boe en Carsten Mogensen (o.a. zilver in de mannendubbel op de Olympische Spelen in Londen), maar heeft ook gewerkt met wereldtoppers als Peter Gade, Kamilla Juhl en Christinna Pedersen.

Het wegvallen van de NOC*NSF-subsidies en een afgeslankt contract met onze hoofdsponsor van het nationale team heeft een noodzakelijke cultuurverandering teweeggebracht. Voor het topsportbeleid is nu nog maar een derde deel van het budget van voorgaande jaren beschikbaar.

Toch heeft Badminton Nederland ingezet op zijn topsportambities om zo het trainingsprogramma op een hoger peil te brengen. Er worden al opmerkelijk goede resultaten behaald, maar volgens de technische staf zit er nog veel potentie in de jonge nationale selectie. Zo zijn niet alleen de dubbelspelers bezig met een opmars, maar hebben ook enkele jonge singletalenten onlangs finaleplaatsen op internationale toernooien behaald.

‘Met het binnenhalen van Kim Nielsen kunnen we nog meer uitvoering geven aan de reeds in gang gezette verandering en aan de verdere professionalisering van de technische staf’, stelt Claus Poulsen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.