Bijgewerkt: 14 april 2024

'Baby' is 65 jaar oud geworden

Nieuws -> Technologie

Bron: Google Inc.
22-06-2013

65 jaar geleden in 1948 werd de zogenoemde Manchester Small Scale Experimental Machine op kleine schaal bijnaam 'Baby' als de eerste computer in de wereld de elektronisch opgeslagen data in het geheugen ingevoerd om een programma uit te voeren.

Dit was een moment van vreugde: de eerste implementatie van een opgeslagen programma concept, dat ten grondslag ligt aan de moderne computer industrie. De Baby was het begin van een nieuwe computer tijdperk, beschreven door sommigen de 'geboorte van de software.''Baby' werd ontwikkeld aan de Universiteit van Manchester door 'Freddie' Williams, Tom Kilburn en Geoff Tootill. In grootte de Baby was 5 meter lang en met een gewicht van een ton. Zijn bijnaam was te wijten aan haar rol als een test voor de experimentele Williams-Kilburn buis, een manier van het opslaan van binaire cijfers ('bits') met behulp van een kathodestraalbuis.

Dit was een groot probleem, omdat toen hadden computers nog geen kosteneffectieve methode voor het opslaan en op een flexibele manier toegang tot informatie in elektronische vorm.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.