Bijgewerkt: 3 juni 2023

Babbeltruc door nep politieagenten in Amsterdam en Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Nederland
20-07-2021

In een tijdsbestek van drie maanden tijd werden vier vrouwen uit Amsterdam en Amstelveen, variërend in de leeftijd van 86 tot 93 jaar, opgebeld door personen die zeggen bij de politie te werken. De persoon aan de andere kant van de lijn, de zogenaamde politiemedewerker, vertelt hen dat hun bankrekening of bankpas voorkomt in een politieonderzoek – meldt Politie Nederland.

De ‘politieman’ verbond het nietsvermoedende slachtoffer door met een zogenaamde bankmedewerker, om zo hun bankgegevens te achterhalen. Ook stuurde hij een koerier langs de woning, om de bankpas op te halen. Zodra de bankpassen zijn opgehaald, werden de bankpassen gebruikt om voor duizenden euro’s aan contant geld op te nemen én om sloffen sigaretten te kopen.

Foto Amstelveen
(Bron Politie NL - 2021)

Babbeltruc verdachte nr. 1


Mogelijk verband. Vanwege de vergelijkbare werkwijze, en de overeenkomsten in de diverse signalementen, staan de vier zaken mogelijk in verband met elkaar. De inspanningen van het onderzoeksteam hebben reeds geleid tot de aanhouding van een 29-jarige verdachte uit Amsterdam. Deze man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij deze zaak. Welke rol hij precies heeft gespeeld, in nog onduidelijk. Het onderzoek gaat dan ook onverminderd verder. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Signalementen. De politie deelt nu de beelden van nog onbekende mannen, die voornamelijk in de omgeving van Amsterdam-West geld opnemen of betalen met de gestolen bankpassen. Lees het volledige bericht en bekijk de foto’s van de verdachten hier.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.