Bijgewerkt: 20 mei 2024

BV Almere - Van Zijderveld Amstelveen 6-2

Nieuws -> Sport

Bron: Van Zijderveld Amstelveen
21-10-2013

Badminton - In de Carlton Badminton Eredivisie speelde zaterdagavond 19 oktober 2013 Van Zijderveld Amstelveen een uitwedstrijd tegen BV Almere. Na de line-up werd begonnen met het mannen en vrouwendubbelspel.

De beide dubbelpartijen van Van Zijderveld werden vrij kansloos verloren. Norbert van Barneveld en Marco den Haan hadden niet veel in te brengen tegen Dave Khodabux en Dennis Steenland, wat op zich geen schande is. De winst moesten de Van Zijdervelders met 21-16 en 21-14 aan Almere laten.

Het vrouwendubbel Marielle van der Woerdt en Ellen Kooiman speelden op zich niet slecht maar het aantal eigen fouten deed de dames de das om en zij verloren dan ook met 21-10 en 21-16 van Yvonne Sie en Cheryl Seinen.

badminton Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Badminton racket en shuttle


In de eerste mannenenkelpartij verloor een koortsige Vigil Soeroredjo vrij kansloos van Saber Afif met 21-18 en 21- 13. Het tweede mannenenkelspel tussen Dennis van Steenland en Marco den Haan was een partij om je vingers bij af te likken, welke uiteindelijk door Marco vrij gedecideerd werd gewonnen met 21-18 en 21-15. Daarmee werd de eerste winst voor Marco in het mannenenkelspel in de eredivisie voor dit seizoen een feit.

De slecht startende Linda Chen verloor haar eerste game in het eerste vrouwenenkelspel vrij kansloos met 21-15 van Manon Sibbald, maar wist zich in de tweede game toch nog in de wedstrijd te vechten. Helaas verloor zij deze game met 22-20 en daarmee de partij. Good Old Marielle van der Woerdt wist in het tweede vrouwenenkelspel met slim spel en een paar versnellingen op het juiste moment vrij gemakkelijk Yvonne Hoogland aan de kant te zetten met de gamestanden 21-18 en 21-15.

Ook de beide gemengd dubbels werden een prooi voor Almere. Virgil Soeroredjo en Linda Chen wisten na het verlies van de eerste game met 21-11 een derde game af te dwingen door de tweede game met 21-23 naar zich toe te trekken. Maar zij waren helaas niet in staat om het niveau van de tweede game vol te houden en verloren de derde game vrij kansloos met 21-6 van Dave Khodabux en Cheryl Seinen.

Het tweede gemengd dubbelspel van Norbert van Barneveld en Ellen Kooiman tegen Saber Afif en Yvonne Sie was met name in de eerste game erg spannend, maar Almere wist de eerste game naar zich toe te trekken met 22-20. Ook de tweede game wisten de Almeerders te winnen met 21-10, waarmee een 6-2 verlies een feit was.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.