Bijgewerkt: 24 september 2022

BPF bouwinvest laat buurt in de kou staan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Bewoners van Jan Teulingslaan
10-04-2007

BPF Bouwinvest (BPF), de eigenaar van de woningen aan de Jan Teulingslaan in Amstelveen Westwijk laat de bewoners in de kou staan. Ondanks herhaalde verzoeken om te investeren in achterstallig onderhoud geeft BPF niet thuis. De reden: er is geen budgettaire ruimte volgens de eigenaar ondanks dat er per maand meer dan € 60.000 aan huurpenningen wordt opgehaald.

Gewapende politie-inval:

De achteruitgang van de buurt werd nog eens onderstreept door een gewapende politie-inval in één van de woningen. Voor de buurt is deze inval de druppel die de emmer doet overlopen. Een half jaar geleden is al aangegeven aan de eigenaar dat de staat van de woningen en het verhuurbeleid uitmondt in verpaupering. Het lijkt er op dat bij BPF alleen de huuropbrengsten centraal staan.

Teulingslaan Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De Jan Teulingslaan in Amstelveen, WestwijkActie:

De eigenaar heeft zich tot dusver vooral verscholen achter de door hun ingehuurde beheerder Actys. Omdat zij niets mogen toezeggen van de eigenaar gaan we onze klachten direct neerleggen bij directeur Bodzinga van BPF. Mocht dit niets uithalen, dan worden hardere acties niet uitgesloten. Wij hopen dat het niet zover komt en kunnen ons niet voorstellen dat een professionele organisatie als BPF haar verantwoordelijkheid niet neemt.

Eisen:

De buurt wil dat de eigenaar snel de slechte staat van onderhoud snel aanpakt zoals keukens, badkamers etc. Zo niet dan willen de bewoners dat de woningen te koop aangeboden worden zodat wij zelf kunnen investeren in onze woningen en daarmee de buurt.

In de naam van de bewoners: Herbert Raat en Edzard Enschedé


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.