Bijgewerkt: 1 oktober 2022

BCC verlaat Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: BCC
29-10-2009

Elektro-retailer BCC neemt per 2 november 2009 de elektronicawinkels van Polectro in Amsterdam over. Het betreft Polectro Plaza in Buitenveldert en de winkel aan de Bos en Lommerweg.

BCC Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De ingang van BCC in het Stadshart Amstelveen in het Binnenhof op 29 oktober 2009


Bij de overname zit ook de succesvolle webwinkel. BCC, een van de grootste elektro-retailers met 53 winkels in Nederland, heeft zelf in Amsterdam en omstreken al tien winkels. Met deze overname wil het bedrijf haar traditioneel stevige marktpositie in de regio verder versterken.

Peter Brussel, algemeen directeur van BCC is erg verguld met de aankoop van het typisch Amsterdamse familiebedrijf: “Oprichter Fred Pool heeft de afgelopen dertig jaar een prachtig en servicegericht bedrijf neergezet, met een loyale klantengroep en een groep enthousiaste en betrokken medewerkers. Polectro is een begrip in de Amsterdamse regio. De winkels passen ook heel goed in onze formule van Every Day Low Pricing en Every Day High Service.”

Polectro Plaza in Buitenveldert wordt volgend jaar het nieuwe BCC vlaggenschip in de regio Amsterdam/Amstelveen. BCC zal nadat vernieuwde BCC Plaza in Buitenveldert zijn winkeldeuren weer opent, de winkel aan het Binnenhof in Amstelveen sluiten. Brussel: “De locatie in Buitenveldert is beter bereikbaar, heeft voldoende gratis parkeergelegenheid en is groter dan onze huidige winkel in Amstelveen.

Allemaal zaken, die consumenten zeer op prijs stellen”. De winkel in Bos en Lommer zal ook als een BCC winkel voortgezet worden. Tot eind van dit jaar blijven beide winkels onder de Polectro naam opereren en zullen een grote verbouwingsuitverkoop houden. Eind december gaan de deuren van Polectro Plaza tijdelijk dicht voor een grote ombouwoperatie naar de BCC winkelformule.

Klanten van Polectro kunnen vanaf 2 november 2009 bij BCC terecht voor al hun vragen en garantie- en reparatie-aanvragen voor de producten die ze in het verleden bij Polectro kochten.

Polectro: typisch Amsterdams familiebedrijf

Begin jaren negentig startte Fred Pool met een eerste Polectro winkel aan de Bos en Lommerweg. In 1998 kwam Polectro Plaza daarbij, een winkel die zich ruim tien jaar geleden al onderscheidde onder andere door zijn inrichting en uitstraling en zijn brede hoogwaardige assortiment.

Fred Pool zelf overleed in 2008. Binnen het bedrijf was geen opvolger vanuit de familie. “Met deze stap kunnen we voor onze medewerkers en klanten de beste garantie geven op continuïteit,” aldus een woordvoerder namens de familie. “BCC heeft als voormalig familiebedrijf een cultuur waar onze medewerkers en klanten zich zeker thuis zullen voelen.” Alle medewerkers van Polectro gaan over naar BCC.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.