Bijgewerkt: 14 juli 2024

BBA wil tegemoetkoming kosten bezoekersparkeren voor minima

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
17-01-2011

De fractie van BBA (Burgerbelangen Amstelveen) heeft er bij wethouder Levie van Verkeer en Vervoer op aangedrongen de minima tegemoet te komen in de kosten van het bezoekersparkeren. Dit om een sociaal isolement te voorkomen.

"De gemeenteraad heeft unaniem vastgesteld dat de parkeerexploitatie kostendekkend moet zijn. Daarom moesten de kosten aangepast worden. De afgelopen jaren is er voortdurend verlies gemaakt op het parkeren. In 2010 was dat meer dan 200.000 euro. Maar we willen niet dat om die reden mensen geen bezoek meer kunnen ontvangen. Daarom hebben we de wethouder gevraagd om te kijken wat er voor deze groep bewoners gedaan kan worden", aldus BBA-fractievoorzitter Linda Roos.

Linda Roos Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Linda Roos, fractievoorzitter van BBA in de raadzaal


Inmiddels heeft wethouder Levie aangegeven, dat hij speciaal voor de huishoudens met een Amstelveenpas aan een tegemoetkoming werkt. Levie heeft aangegeven, dat het niet de bedoeling is dat bijvoorbeeld senioren met slechts een AOW-uitkering geïsoleerd raken door de nieuwe tarieven. De BBA-fractie deelt dit standpunt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.