Bijgewerkt: 28 maart 2024

BBA wil betere handhaving van regels voor afsteken vuurwerk

Nieuws -> Politiek

Bron: Burgerbelangen Amstelveen
12-12-2017

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil van het College B en W van Amstelveen weten, of en in hoeverre Amstelveen inmiddels kennis heeft genomen van een vuurwerkdetectie systeem, zoals dat al in andere gemeenten, zoals Amersfoort, Utrecht en Hilversum wordt toegepast. BbA heeft daar vorig jaar ook vragen over gesteld, maar daar tot nu toe nog geen antwoord op gekregen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Jitze Bakker fractievoorzitter van BBA tijdens de commissievergadering op 29 november 2017


Fractievoorzitter Jitze Bakker wijst erop, dat er steeds meer aandacht komt voor de risico’s van het afsteken van vuurwerk. Hij stelt: 'Ook hier is de overlast van vuurwerk een actueel onderwerp. Met het systeem van vuurwerkdetectie kan de overlast worden teruggedrongen. Het systeem geeft met grote precisie de plaats van het afsteken van vuurwerk aan, waardoor handhavers heel snel op de plaats van de overlast kunnen zijn. Op deze manier kan handhaving zeer effectief worden ingezet.'



Burgerbelangen Amstelveen vraagt dan ook opnieuw, of de gemeente bekend is met dit systeem en of er al initiatieven zijn genomen om te onderzoeken, of het systeem van vuurwerkdetectie in kwetsbare wijken binnen Amstelveen kan worden toegepast. En als dat zo is, wil bbA dat de resultaten van dat onderzoek beschikbaar worden gesteld. Verder vraagt Bakker, of er voor 2019 al concrete plannen zijn om de risico’s rond het afsteken van vuurwerk terug te dringen. Lees ook: Het akoestische vuurwerk detectiesysteem van Munisense, dat samen met TNO werd ontwikkeld, detecteert snel, effectief én met grote precisie de afsteeklocatie van vuurwerk. Ook kwetsbare zones worden met dit systeem eenvoudig en nauwgezet gemonitord.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.