Bijgewerkt: 1 oktober 2022

BBA: structurele aandacht Bureau Jeudgzorg noodzaak

Nieuws -> Gemeente

Bron: BBA
02-09-2008

Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is tevreden dat bij Amsterdamse wethouder Asscher die in de StadsRegio Amsterdam eindelijk het besef van urgentie is doordrongen van jarenlange structurele problemen bij Bureau Jeugdzorg. Bureau Jeugdzorg zorgt voor o.a. jeugdhulp bij probleemgezinnen, jongeren met psychische problemen en jeugdcriminelen.

Jarenlang heeft BBA structureel aandacht gevraagd bij de verantwoordelijke stadsregiobestuurders voor de problemen bij bureau Jeugdzorg, maar de bestuurders kwamen telkens met afwijkende antwoorden of later toezeggingen die niet tot verbeteringen hebben geleid. Door het Amstelveense College van Burgemeester & Wethouders is nooit melding gemaakt van problemen voor het Amstelveense deel, ook niet op vraag daarvan.

BBA gaat dan ook door om bij de Stadsregio Amsterdam structureel aandacht te vragen voor de situatie bij Bureau Jeugdzorg en hun problemen. Naar aanleiding van de in het voorjaar gepresenteerde (rekenkamer)onderzoeken naar onder andere de financiële situatie bij bureau Jeugdzorg zijn vragen gesteld. Dat de Stadsregio Amsterdam duidelijker zijn taken moet formuleren en de controle daarop moet voeren kwam naar voren in dit onderzoek en is een stelling waar BBA volledig achter staat.

Het is BBA opgevallen dat andere Amstelveense politici bij de stadsregiovergaderingen niet of nauwelijks aandacht hebben gevraagd voor de kwestie Bureau Jeugdzorg, maar plots opkomen voor 'het belang van het kind'. BBA zet zich structureel in voor een goede jeugdzorg in het belang van de hele Amstelveense samenleving!

Meer informatie over BBA is te vinden op de website www.amstelveenkiest.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.