Bijgewerkt: 29 maart 2024

BBA stelt kritische vragen over Telecom-mast

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
10-10-2011

De plaatsing van de telecom-mast in de 'achtertuin' van de bewoners van Randwijck heeft voor veel commotie gezorgd. Burgerbelangen Amstelveen (BBA) stelt naar aanleiding van contacten met de bewoners kritische vragen over de plaatsing van deze mast en de communicatie hierover vanuit de gemeente.

vosters Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Petra Vosters raadslid van BBA


Het verbaast BBA, dat de vergunning voor de zendmast zo gemakkelijk is afgegeven en dat de bewoners niet geïnformeerd zijn. " De bewoners zijn erg ongerust over de straling" aldus Petra Vosters van BBA. Ook het stedebouwkundig/landschappelijk effect roept vragen op.

umts Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Aan de Jan Tooroplaan 48 in Amstelveen naast de ingang van de voetbalvereniging ABN Amro staat de 40 meter lange UMTS mast met 5 mobiel telefonie hulpzenders. De afstand tussen de eerste rij woonhuizen en van de mast is ongeveer 70 meter


Vosters wil weten, of de zorgen terecht zijn. BBA heeft in september aandacht gevraagd voor deze onrust en wil nu concreet weten hoe het proces verlopen is en verzoekt de wethouder om direct te onderzoeken, of de zendmast verplaatst kan worden. Kijk ook op de kaart met telecom masten in Amstelveen en omgeving. Lees verder op de website: Nationaal Platform Stralingsrisico’s

umts Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De UMTS-mast vanaf het voetbalveld gefotografeerd. Het is duidelijk hoger dan de lampen van de voetbalvereniging



Grotere kaart weergeven Jan Tooroplaan 48 in Amstelveen met de woonhuizen aan de Amsterdamseweg

UMTS?

UMTS of Universal Mobile Telecommunications System wordt gezien als de opvolger voor GSM/GPRS (General Packet Radio Services) en biedt net als de voorgangers, zowel circuitgeschakelde als pakketgeschakelde communicatiediensten.

UMTS wordt ook de derde generatie (3G) mobiele communicatie genoemd en is niets meer, dan een stelsel van afspraken tussen aanbieders van verschillende mobiele netwerken. UMTS biedt een grotere verbindingssnelheid ten opzichte van andere mobiele systemen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.