Bijgewerkt: 25 september 2022

BBA luidt noodklok over groen in Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: BBA
20-05-2008

Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is zeer bezorgd over de plannen van dit college van B en W met het Amsterdamse Bos. Vorige week heeft John Levie van BBA samen met Hans Bulsing, fractievoorzitter van de VVD, hierover vragen gesteld aan het college.

Ondanks eerdere ontkenningen van de verantwoordelijke wethouder Hellendall begin april dat er een grootschalig evenement zou plaatsvinden, blijkt op 14 juni 2008 in de arena bij de manege een groot open air dance concert gehouden te worden onder de veelomvattende naam “A Day at the Park”.

Arena Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De Arena in het Amsterdamse Bos op 20 mei 2008 ziet nog fantastisch uit


Naast de grote vraagtekens over de zorgvuldigheid bij het verlenen van de vergunning voor dit feest en het feit dat de voorlichting aan de leden van de raadscommissie niet juist was, heeft BBA grote zorgen over de onherstelbare schade die op dit moment in het Amsterdamse Bos in en rond de arena wordt aangericht ten behoeve van het dansconcert.

Arena Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Naast de Arena komt een grote podium. Hier wordt het fundament aangelegd


Al maanden wordt er gewerkt aan verschillende nieuwe toegangswegen naar de arena zelf. Hiervoor zijn onder meer prachtige kastanjebomen rond dit uit de dertiger jaren van de vorige eeuw stammende deel van het Amsterdamse Bos gekapt. Ook is een deel van de haagbeuk rond de arena zelf weggehaald.

Arena Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Hier komt de ingang naar het festival, waar de meeste bomen sneuvelden, om plaats te maken voor de bezoekers


“Het is te gek voor woorden dat er voor een dansconcert een deel van het Amsterdamse Bos, een bos met monumentale waarde, onherstelbaar wordt vernield”, aldus raadslid John Levie. “Gezien de omvang van de werkzaamheden wordt de indruk gewekt dat deze niet voor een eenmalig evenement zijn. Over het terugbrengen in het oorspronkelijke staat, inclusief het vervangen van de oude bomen en de begroeiing, is nog helemaal niets bekend”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.