Bijgewerkt: 22 juli 2024

Avontuurlijke speelplaats aan de Vlielandstraat is geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Amstelveenweb
13-06-2018

Op woensdag 13 juni 2018 om 12 uur 30 opende Floor Gordon (D66) wethouder Integraal Wijkbeheer en kinderburgemeester Varvara Denisova de nieuwe avontuurlijke speelplaats bij de Roelof Venemaschool in Randwijck aan de Vlielandstraat.

Kinderen uit de buurt, omwonenden, leerlingen van de Roelof Venemaschool en BSO Kinderrijk Laan Rozenburg waren aanwezig om de feestelijke opening bij te wonen. Wethouder Floor Gordon en kinderburgemeester Varvara trapten als officiële opening de eerste voetballen richting het doel op het grote kunstgrasveld, dat met een papieren banner was bedekt met: 'Opening avontuurlijke speelplaats'.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De buurtbewoners in gesprek met Varvara Denisova, Kinderburgemeester van Amstelveen

De banner tussen de doelpalen schoten Floor en Varvara niet kapot, maar dat lukte de kinderen van de Roelof Venemaschool wel. Varvara zei dat dit waarschijnlijk één van haar laatste activiteiten zal zijn als kinderburgemeester. Na de opening haastte zij zich naar het raadhuis om mogelijke kandidaten voor de volgende kinderburgemeestersperiode te ontmoeten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Floor Gordon: 'Ik vind het ontzettend eervol dat ik aan het begin van mijn eerste officiële gelegenheden als wethouder, deze avontuurlijke speelplaats mag openen. Dat heeft te maken met dat ik zelf ook kinderen heb en ik vind spelen belangrijk. Veel kinderen lopen met telefoons en iPads en om ze te verleiden om buiten te gaan spelen wordt steeds moeilijker. In een speeltuin als deze wordt het voor hen weer spannend'

Wethouder Floor Gordon gaf aan dit een geslaagd project te vinden, dat tot stand kwam in samenspraak met de buurt en de kinderen. Zij is voorstander van avontuurlijk spelen, waarbij kinderen meer hun fantasie kunnen gebruiken. Op deze ruime speelplek kan volop gespeeld worden en op het kunstgrasveld dat is ingestrooid met zand zelfs onder alle weersomstandigheden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Varvara: 'Ik vind de avontuurlijke speelplaatsen heel leuk, want het is hier veel leuker om te spelen!'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De poging van Floor Gordon en van Varvara om met gericht schieten met de voetballen de papieren banner te laten scheuren mislukte, maar door deze actie waren zij niet ontmoedigd en is de speelplaats toch geopend

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Wethouder Floor Gordon controleert de staat van de banner, maar helaas was de boosdoener het dikke papier

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De avontuurlijke speelplaats is klaar om de kinderen te ontvangen en te vermaken

Wethouder Gordon hoopt dat deze centrale groene plek tussen BSO, school en buurt kinderen verleidt tot meer buitenspelen. Het avontuurlijke deel is ingericht met houten speeltoestellen, zoals een klimboom, schommel, klimparcours en hangbrug. Ook zijn hoogteverschillen aangebracht met beplanting en liggen er grote zwerfkeien. Met deze nieuwe avontuurlijke speelplaats geeft de gemeente invulling aan de vraag om meer speelplaatsen met natuurlijke materialen aan te leggen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.