Bijgewerkt: 25 september 2022

Avondrondleiding in het Jac. P. Thijssepark Amstelveen

Nieuws -> Natuur

Bron: IVN Amstelveen
18-06-2019

Het is lente, en het Jac. P. Thijssepark staat er prachtig bij! Daarom geven de natuurgidsen van IVN Amstelveen een extra rondleiding door het park. Geniet van de mooie doorzichten, de verrassende soortenrijkdom aan planten, en natuurlijk van de vele vogels die daar voor hun jongen zorgen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Het Dr. Jac. P. Thijssepark is een heempark in Amstelveen. Het is in de 20ste eeuw aangelegd en ligt in de noordwesthoek van Amstelveen, aan de rand van het Amsterdamse Bos. Jacobus Pieter 'Jac P.' Thijsse (1865 - 1945 ) was een Nederlandse natuurbeschermer en botanicus. Hij wordt ook wel J.P. Thijsse genoemd. Hij richtte in Nederland de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten op


Het park is oorspronkelijk aangelegd om rijke Amsterdammers te verleiden in Amstelveen te komen wonen, en trekt tegenwoordig ook veel buitenlandse bezoekers die voor dit park per bus naar Amstelveen komen. Wanneer: dinsdag 25 juni 2019, start 19.30 uur bij de ingang aan de Prins Bernhardlaan. Iedereen is welkom, en deelname is natuurlijk gratis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.