Bijgewerkt: 24 juli 2024

Automobilist op kruising Buitenveldertselaan beroofd

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
01-09-2006

Donderdagavond (31 augustus 2006) rond negen uur werd een automobilist op een drukke kruising op de Buitenveldertselaan/A.J.Ernststraat beroofd. Hij werd klemgereden, bedreigd en geslagen. Met verschillende persoonlijke goederen van het slachtoffer verdwenen de daders in onbekende richting. Zij zijn voortvluchtig.

Het Kreonteam van Bureau Amstelveen-Noord doet onderzoek in de zaak. Ondanks het feit dat de overval plaatsvond op een drukke kruising hebben zich nog geen getuigen gemeld van het misdrijf .

Een 28-jarige automobilist stond in zijn zwarte Mercedes cabriolet stil voor het stoplicht op de kruising van de Buitenvelderstelaan met de A.J.Ernststraat. Hij wilde richting de Boelelaan rijden toen er ineens een zwarte Fiat Stilo personenauto met drie of vier inzittenden schuin voor hem stopte.

De bestuurder vertrouwde het niet en reed om de Fiat heen in de richting van de Boelelaan. Net over de kruising werd hij echter voor de tweede keer klemgereden. Hij kon niet verder en werd vrijwel meteen aan de linkerzijde door een man die was uitgestapt op zijn hoofd geslagen. Via de passagierszijde door een andere dader een vuurwapen op hem gericht. Hij moest spullen afgeven waarna ze instapten en in onbekende richting vertrokken.

Een onderzoek in de omgeving leverde vooralsnog niets op. Ambulancepersoneel ontfermde zich over het gewonde slachtoffer. Ze brachten de lichtgewonde man ter behandeling over naar een ziekenhuis. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en doet een dringend beroep op getuigen van het misdrijf zich met hen in verbinding te stellen via telefoonnummer : 0 9 0 0 - 8 8 4 4


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.