Bijgewerkt: 26 mei 2024

Autokrakers actief

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Nieuwsblad /Politie NL
06-07-2007

Autokrakers hebben afgelopen week (26) weer veelvuldig toegeslagen in Amstelveen Zuid. Aan de Ouderkerkerlaan werd vorige week donderdag  een portemonnee met rijbewijs en kentekenbewijs uit een Fiat Chinquecento gestolen en een dag later liet een eigenaar van een Peugeot 407 aan Groenhof zijn portefeuille onbeheerd achter, met diefstal als resultaat.

Bij beide wagens werd het rechtervoorruit ingeslagen. De eigenaar van een Opel Astra zag woensdagochtend aan de Kringloop dat krakers zijn portier hadden geforceerd en dat een radio was weggenomen.

Bij drie andere inbraken, aan de Doctor Willem Dreesweg, de Mont Blanc en de Sportlaan werden respectievelijk een Seat Ibiza, een Peugeot 307 en een Volkswagen Passat opengebroken waarbij de dieven geen buit wisten te maken. Aan de Logger werd een rechterbuitenspiegel van een Mercedes E240 gestolen.

Diefstal voorkomen

- laat geen kostbare goederen in de auto achter

- zet het dashboardkastje open

- leg geen waardevolle spullen onder de stoelen

- zet het stuur in het stuurslot

- dek de laadruimte niet toe, laat zien dat er niets van waarde ligt

- registreer waardevolle goederen. Voorzie ze van een postcode en huisnummer.

- parkeer op een goed verlichte parkeerplaats (een bewaakt parkeerterrein is het beste)

- voorzie de auto van een goedgekeurd alarmsysteem

- monteer een startonderbreker

- monteer eventueel een kluisje achterin de kofferbak

- laat het kenteken in uw ruiten graveren

- maak met de gele spiegelhanger kenbaar dat er geen waardevolle spullen in de auto zijn. De spiegelhanger is verkrijgbaar op het politiebureau

Melden en aangifte doen

Als er wordt ingebroken in de auto, kan via internet aangifte worden gedaan. Surf naar www.politie.nl en klik op ‘Aangifte’. Aangifte doen kan ook telefonisch (0900 8844, lokaal tarief) of op het bureau in de buurt.

Wanneer er met spoed politie nodig is omdat wordt gezien dat er een auto-inbreker actief is, bel dan 112. Is de politie nodig, maar is er geen sprake van spoed, dan kan het nummer 0900- 8844 gebeld worden. (Bron: Politie.nl)


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.