Bijgewerkt: 21 juli 2024

Autodieven maken gebruik van carlock jammer in Zeeland

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
23-08-2014

Kloosterzande (: Zeeland-West-Brabant) - Dieven hebben in de nacht van 19 op 20 augustus 2014 in tenminste 7 auto's ingebroken. Dat gebeurde aan het Churchillhof en de Lange Nieuwstraat. Vermoedelijk gebeurde dat met behulp van een zogenaamde carlock jammer, want braaksporen waren er niet.

Een zogeheten carlock jammer wordt in de omgeving geplaatst, waarmee de inbrekers het signaal van de centrale deurvergrendeling onderbreken en vervolgens geluidloos deuren van auto’s kunnen openen. Zonder problemen wordt daarna de buit eruit gehaald. De eigenaar van het voertuig heeft het nakijken. Want wegens het ontbreken van inbraaksporen keren verzekeraars de schade niet uit.

Foto Amstelveen


Een car lock stoorzender stopt de communicatie tussen de autosleutels en de auto en dat maakt het mogelijk om zonder sporen achterlaten de autodeuren te openen


Controleer uw auto

Met een carlock jammer is het mogelijk om onder andere telefoonsignalen en signalen van autosleutels onderbreken. Dergelijke apparatuur is dan ook verboden. Het vervelende is, dat niet aan te tonen valt, of de eigenaars hun deuren vergaten af te sluiten, of dat het verdwijnen van hun spullen het gevolg is van een inbraak met een carlock jammer. Wees er dus alert op dat als u uw auto op afstand afsluit, deze ook daadwerkelijk op slot staat. Lees meer over de Resultaten aanpak stoorzenders (jammers) van Agentschap Telecom.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.