Bijgewerkt: 23 juli 2024

Auto van Amstelvener is in beslag genomen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Hollands Midden
07-12-2010

Politie Hollands Midden heeft op maandagmiddag 6 december 2010 de auto in beslag genomen in Lisse van een 51-jarige man uit Amstelveen. De man werd die ochtend aangehouden, toen hij zich meldde op het politiebureau in Lisse aan de Wilhelminastraat. De man werd aangehouden op verdenking van het overtreden van de opiumwet.

In een woning aan de Leidsevaart in Noordwijkerhout werd eind oktober een pas geruimde hennepkwekerij aangetroffen. De man was de toenmalige huurder en is daarom door de politie verhoord. Hij ontkende iets met de aangetroffen spullen te maken te hebben.

De rechter-commissaris heeft de politie toestemming gegeven om de auto van de man in beslag te nemen. Mocht de man uiteindelijk door de rechter schuldig bevonden worden en wanneer dan blijkt, dat hij wederrechtelijk voordeel heeft gehad van de hennepkwekerij, dan zal dit voordeel worden teruggehaald. De opbrengst van de auto kan hiervoor gebruikt worden.

De politie wist, dat de man die ochtend in de auto naar het politiebureau was gekomen, maar zij kon deze niet vinden. Om deze reden is zij de man gevolgd, toen hij na het verhoor weer kon gaan. Hij bleek de auto aan de Melkweg geparkeerd te hebben. Toen hij wilde instappen, is zijn auto alsnog in beslag genomen. De politie zet haar onderzoek naar de aangetroffen geruimde hennepkwekerij voort.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.