Bijgewerkt: 28 mei 2023

Auto met kinderen te water aan de Amsteldijk

Nieuws -> Politie

Bron: IJsbrand Terpstra
30-09-2009

Vanmiddag op 30 september 2009 rond kwart over vier er is een auto in de Amstel bij Amstelveen gereden. De auto, met één 41 jarige vrouw en haar twee vierjarige dochters, is waarschijnlijk in een slip geraakt, nadat de bestuurster onwel is geworden, Hoewel daar niemand getuige van was, reageerde een voorbijganger alert toen hij de achterzijde van een auto boven het water zag uitsteken. Hij sloeg direct alarm.

Drie vrouwen en een man sprongen vervolgens het water in. Met een andere auto sleepten ze de auto naar de kant en sloegen de achterruit in. Daarna konden zij de inzittenden eruit halen.

Auto te water Amstelveen
(Foto IJsbrand Terpstra - 2009)

De Fiat Punto wordt uit de Amstel getakeld


Toen er 112 werd gebeld, was doorgegeven, dat het ongeluk tegenover een molen was gebeurd. De omschrijving, die daaruit volgde zorgde ervoor, dat de centralist de molen aan de Kalfjeslaan in gedachten kreeg.

Auto te water Amstelveen
(Foto IJsbrand Terpstra - 2009)

De Lifeliner bracht een trauma arts naar de plek naar Amsteldijk Noord, waar het ongeluk is gebeurd


Daarop werden alle hulpdiensten naar de Ouderkerkerdijk gestuurd, maar bij aankomst bleek daar niks te zijn. Inmiddels was de goede locatie duidelijk geworden, waarop iedereen naar de Amsteldijk Noord in Amstelveen reed.

Auto te water Amstelveen
(Foto IJsbrand Terpstra - 2009)

De moeder van twee kinderen wordt door medisch personeel behandeld


De automobiliste van de Fiat is ter plaatse behandeld door het MMT en de ambulanceverpleegkundigen, ze is daarna onder begeleiding overgebracht naar het ziekenhuis en volgens de laatste berichten het gaat met haar naar omstandigheden goed. De kinderen bleven gelukkig ongedeerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.