Bijgewerkt: 24 juli 2024

Auto botst met ambulance

Nieuws -> Politie

Bron: IJsbrand Terpstra
06-11-2009

Donderdagavond op 5 november 2009 zijn op de Sportlaan in Amstelveen een auto en een ambulance in botsing gekomen. De ambulance, die op dat moment met spoed onderweg was naar een melding in Amstelveen Noord, raakte daarbij licht beschadigd. De melding is overgenomen door andere ambulances uit de regio.

Ambulance Amstelveen
(Foto IJsbrand Terpstra - 2009)

De gehavende Fiat na de botsing met de ambulancewagen op het kruispunt van de Sportlaan en de HandwegDe ambulance reed met zwaailicht en sirene volgde een andere ziekenauto en reed door het rode verkeerslicht. De bestuurster van de personenauto had vermoedelijk de eerste ambulance wel gezien, maar de tweede niet.

De auto raakte bij het ongeluk zodanig beschadigd, dat er een sleepdienst moest komen om de auto weg te halen. De inzittenden van de auto zijn ter plaatste gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Het kruispunt van de Sportlaan en de Handweg is een tijdje gedeeltelijk afgesloten geweest, het verkeer werd omgeleid door de politie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.