Bijgewerkt: 26 mei 2024

Athletics School Champs 2016 in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
04-07-2016

De Europese Kampioenschappen Atletiek komen in 2016 naar Amsterdam; het grootste sportevenement dit jaar in Nederland! Jouw basisschool kan ook deelnemen aan deze bijzondere atletiekweek. Via veel leuke side-events kunnen fans en atletiekliefhebbers ‘meedoen’ aan de EK Atletiek in Amsterdam. Voor onder meer jouw basisschool organiseren we op woensdag 6, donderdag 7 en vrijdag 8 juli 2016 de Athletics School Champs. Deelname is gratis.

Foto Amstelveen
(Bron Amsterdam2016 - 2016)

De flyer van De Europese Kampioenschappen Atletiek 2016


Op woensdag 6 t-m vrijdag 8 juli 2016 vinden bij AV Startbaan de Athletics School Champs (ASC) plaats. Tijdens deze atletiekdagen voor scholieren maken maar liefst 1600 Amstelveense basisschoolleerlingen kennis met atletiek bij AV Startbaan. Aansluitend brengen zij een bezoek aan het Europees Kampioenschap atletiek in het Olympisch Stadion, waar zij de beste atleten van Europa in actie zien. Naast AV Startbaan organiseren ook de Amsterdamse verenigingen AV Feniks, AV’23 en AV Atos eenzelfde atletieksportdag. In totaal doen zo’n 6000 kinderen uit groep 3 t/m 8 mee.

De Amstelveense scholen die zich hebben ingeschreven zijn: Karel Eykman School, Montessori school de Linde, OBS de Pionier, Willem-Alexanderschool, OBS  Piet Hein, de Triangel, Het Palet-Zuid en Brede School Rembrandt. De ASC is onderdeel van de officiële side-events in het kader van de EK Atletiek in Amsterdam. Van 6 t/m 10 juli nemen 1473 atleten uit 51 landen deel aan de EK, waaronder ook onze eigen Dafne Schippers en maar liefst 54 andere Nederlandse atleten.

JE KAN HET. De Athletics School Champs, de G5 Battle en Schoolplein14 past allemaal in de visie van de gemeente Amsterdam om alle Amsterdammers te stimuleren tot een actieve levensstijl. Amsterdam doet dit in aanloop naar de EK Atletiek met het programma JE KAN HET. Het belang van sport en bewegen is voor Amsterdam niet te onderschatten. Sporten verbetert de gezondheid en is een wapen in de strijd tegen overgewicht. Ook zorgt sport voor een versterking van sociaal contact tussen Amsterdammers en is het een vorm van recreatie. Daarnaast is de EK Atletiek een belangrijk visitekaartje voor Amsterdam. En een fantastische aanleiding om het atletiekaanbod en de -voorzieningen te verbeteren. www.amsterdam2016.org

Locaties: Amsterdamse en Amstelveense atletiekverenigingen:
    • AV 1923: Sportpark De Meer, Amsterdam

    • AV ATOS: Sportpark Elzenhagen, Amsterdam

    • AV Feniks: Bijlmersportpark, Amsterdam

    • AV Startbaan: de Startbaan, AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.