Bijgewerkt: 27 mei 2024

Athletics Movements voor scholieren van start in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Athletics Movements
31-10-2013

499 kinderen op 6 basisscholen in Amstelveen starten vanaf 4 november 2013 met Athletics Movements van de Atletiekunie. Na de Kerstvakantie starten nog eens 5 basisscholen met het nieuwe atletiekprogramma. De kinderen krijgen tijdens schooltijd zes weken atletiek les van een echte atletiektrainer. Tijdens de lessen gaan de kinderen, volgens een verhaallijn, op zoek naar een schatkist met startnummers, waarvan ze de cijfercode moeten kraken in een bijgeleverd spellenboek.

athletic Amstelveen
(Foto Athletics Movements - 2012)

De Atletiekunie wil een impuls geven aan beter bewegen op en rondom basisscholen, om zo op kwalitatieve wijze bij te dragen aan duurzame gezondheid van de jeugd


Athletics Movements in de gemeente Amstelveen

De provincie Noord-Holland en Sportbedrijf Amstelveen hebben mogelijk gemaakt, dat de basisscholen Roelof Venema, Willem Alexander, Joost van den Vondel, Piet Hein, de Pionier en de Cirkel vanaf deze week deelnemen aan het nieuwe atletiekprogramma. Na de Kerstvakantie zullen het Palet-Zuid, de Horizon, de Triangel, Karel Eykman en de Tweede Amstelveense Montessorischool van start gaan met Athletics Movements.

Na zes weken atletiek op school, kunnen de kinderen nog eens zes weken atletieken in de wijk en uiteindelijk nog 6 proeflessen volgen bij de lokale atletiekvereniging AV Startbaan Amstelveen. De trainers van deze lokale atletiekvereniging gaan alle lessen verzorgen.

Terug naar de basis: van meer naar beter bewegen

De Atletiekunie wil een impuls geven aan beter bewegen op en rondom basisscholen, om zo op kwalitatieve wijze bij te dragen aan duurzame gezondheid van de jeugd. Athletics Movements heeft de basisvaardigheden lopen, springen en werpen als uitgangspunt. Hierbij wordt de focus gelegd op de bewegingen van de oudste en bekendste sport.

Hierbij wordt samengewerkt met de lokale sportuitvoerders en atletiekvereniging. Met het atletiekprogramma wordt een bijdrage geleverd aan de motorische ontwikkeling van de kinderen en komen de kinderen op een leuke manier in contact met atletiek. Door de basisvaardigheden weer onder de aandacht te brengen, legt Athletics Movements niet de nadruk op meer bewegen, maar vooral op beter bewegen.

Om het programma succesvol uit te rollen heeft de Atletiekunie een samenwerking gezocht met Sport & Marketing Bureau 2Basics. 2Basics heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd op het gebied van breedtesportmarketing. Zij heeft voor vele sportbonden vergelijkbare programma’s ontwikkeld en in de markt gezet, zoals Table Stars, Swim Star, Rugby Stars en haar eigen programma Schooljudo.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.