Bijgewerkt: 7 oktober 2022

Atelierroute Amstelveen 2008

Nieuws -> Cultuur

Bron: SBK Amstelveen
01-06-2008

Het is eindelijk weer zover. De Amstelveense atelierroute!!

Op zaterdag 14 juni en zondag 15 juni openen een 70-tal professionele kunstenaars hun ateliers en geven u de kans Amstelveen van een andere kant te ontdekken.  Neem een kijkje achter de schermen en maak kennis met kunstenaars en hun werk.

Atelierroute  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De flyer van de Atelierroute 2008


Bezoek de ateliers, bij kunstenaars thuis, in schoolgebouwen of loodsen en geniet van de tocht. Via oud Amstelveen naar Westwijk (vergeet de Schipholdijk niet), dan richting Nes aan de Amstel en het Amsteleiland, vandaar naar Ouderkerk en  langs de Amsteldijk Noord en naar Buitenplaats Wester Amstel. Maar geniet bovenal van de kunst en laat u verrassen door wat u ziet.  Niet alleen kijken, maar ook kopen en vaak kunt u het aangekochte werk direct meenemen.

Daarnaast is er in veel gevallen de mogelijkheid om werk van uw favoriete kunstenaar te lenen bij de SBK Amstelveen, de kunstuitleen.

Jaarlijks kiezen zo’n 3000 kunstliefhebbers afhankelijk van het weer de fiets, de auto of de benen om een deel van de route langs de ateliers af te leggen.  Alle ateliers in één weekeinde bezoeken is niet mogelijk. In de kunstuitleen aan het Stadsplein wordt een overzichtstentoonstelling ingericht. Van elke deelnemende kunstenaar kunt u een werk zien en een keuze maken welke ateliers u zou willen bezoeken.

Atelierroute  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Tentoonstelling in de Kunstuitleen Amstelveen (SBK)


Deze tentoonstelling wordt op donderdag 5 juni om 18.00 uur geopend door Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen in het bijzijn van de kunstenaars.

Graag begroeten wij u op deze opening!. De tentoonstelling is te zien tot en met zaterdag 14 juni. Natuurlijk is er weer een uitgebreide folder met daarin een overzicht van alle deelnemende kunstenaars en de plek op de kaart waar zij te vinden zijn. Deze folder te verkrijgen bij de kunstuitleen aan het Stadsplein. Op zondag 15 juni is de kunstuitleen gesloten, u kunt de folder met de routekaart dan ophalen in Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan.

Voor aanvullende informatie 020-6452333 of www.sbkamstelveen.nl

Website: Atelierroute Amstelveen 2008Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.