Bijgewerkt: 29 maart 2023

Atelierroute 2008 was een groot succes

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveenweb
19-06-2008De traditionele kunst happening in Amstelveen, die op zaterdag 14 en zondag 15 juni 2008 werd gehouden, was weer een zeer groot succes. En dat is goed nieuws voor de organisatoren en voor de deelnemers.

Tijdens de atelierroute konden de kunstliefhebbers het atelier van de kunstenaars bezoeken, met de kunstenaars in contact komen en over hun ideeën en werk praten. Maar wat nog leuker is, de kunstenaars konden hun kunst verkopen en sommigen pasten voor de liefhebbers de prijs wat aan.

Dit jaar meldden 60 Amstelveense kunstenaars zich aan en op 5 juni werd de officiële opening van de Atelierroute Amstelveen 2008 verricht door burgemeester Jan van Zanen. Dit onder grote belangstelling van de kunstliefhebbers en natuurlijk de kunstenaars zelf in de SBK Amstelveen in het Stadshart.


Door het grote aantal deelnemers is het onmogelijk in twee dagen tussen 11 en 17 uur iedereen te bezoeken. De redactie van Amstelveenweb besloot om in plaats van de traditionele route in het centrum van Amstelveen te volgen, te beginnen aan de rand van Amstelveen. De kunstenaars aan de Waver, Nes aan de Amstel, Ouder-Amstel en aan de Amsteldijk werden bezocht.

Atelierroute Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De door Amstelveenweb bezochte kunstenaars van de Atelierroute 2008 Amstelveen


De redactie van Amstelveenweb volgt al jarenlang het werk van vele kunstenaars en zij tracht hun werk gratis en voor niets te promoten via de website (want er zijn nog steeds kunstenaars zonder een eigen website). Echter de persoonlijke gesprekken in hun atelier zijn doorslaggevend om met dit werk door te gaan. Amstelveenweb “ontdekt” steeds nieuwe kunstenaars, die al jaren bezig zijn.

Door de rustige sfeer in de ateliers ontstaat meestal een wederzijds gesprek, waar de kunstenaars aan de bezoekers alle informatie over hun werk kunnen verschaffen en de bezoekers met de kunstenaars in contact kunnen komen en hun hele werkproces bekijken.

Het is ontzettend interessant en leuk om te zien hoe een kunstwerk wordt gemaakt en uitleg te krijgen over hoe het idee tot een verkoopbaar beeldhouwwerk of schilderij wordt uitgewerkt. Want dat is natuurlijk heel belangrijk voor de kunstenaars, dat zij hun werk kunnen verkopen. Van alleen kunst tonen, kunnen zij niet leven. Dit jaar heeft de redactie Rudi Koegler, Til Festen, Lidwien Hilhorst, Elly de Jong, Esther Brink, Sunny Neeter (en studenten), Desireé Wijgman en René Bruinsma, Josua de Jong, Mary Kuiper, Neely Schaap, Linde Terlingen, Noor Geurts, Gerarda Demarteau, Barbara Breedveld, Ramaz Goiati, Tamar Rozenblat, Conny Ostendorf, Marijtje Overduin, Herman Pijnaker, en Nicole van Buuren bezocht.

Het is ongelooflijk interessant dat je bij de 20 kunstenaars totaal verschillende kunstwerken aantreft en iedereen een eigen kunst creëert, een eigen visie heeft. Niemand probeert de buurman te kopiëren, want ze hebben zelf genoeg eigen ideeën.

Door het verslag van de Atelierroute 2008 hoopt Amstelveenweb ook weer een bijdrage te hebben geleverd aan de kunstenaars zelf. Zij kunnen de kunsten van anderen bekijken en zonodig onderling contact leggen. Tenslotte zijn zij het die niet bij een collega atelierroute op bezoek kunnen gaan en dat vinden velen toch ook weer jammer.

Volgens de verzamelde cijfers van de Kunstuitleen Amstelveen waren de bezoekersaantallen:

Bezoekers tijdens opening SBK                                  90

Bezoekers tijdens overzichtstentoonstelling SBK    750

Bezoekers Atelierroute zaterdag                              1800

Bezoekers Atelierroute zondag                                2700

Totaal zaterdag + zondag                                          4500

Aankopen + opdrachten+ expo’s                                 115

Hier kunt u de foto’s van Atelierroute 2008 in Amstelveen te bekijken: Atelierroute 2008

Met veel dank aan alle deelnemende kunstenaars, de SBK Amstelveen en ook de hemel zij gedankt voor het goede weer. Tot ziens op de Atelierroute 2009!!!

Redactie Amstelveenweb.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.