Bijgewerkt: 25 juni 2024

Astrid Stoffels exposeert in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Cultuur

Bron: Ziekenhuis Amstelland
12-04-2013

Kunstschilderes Astrid Stoffels uit Amstelveen exposeert in de maanden april tot en met juni 2013 in Ziekenhuis Amstelland. Haar schilderijen in het thema 'Kracht van de natuur' hangen in de gang bij de afdeling fysiotherapie.

Een titel die passend is voor haar inspiratie, haar schilderijen en haar visie op het leven. Als beeldend kunstenaar houdt ze zich bezig met krachten, kleuren en vormen van en in de natuur (aarde, lucht, water,vuur). Deze landschap impressies (elementen) zet zij met veel kracht en gevoel op het schilderslinnen.

stoffels Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Burgemeester Jan van Zanen bekijkt met kunstschilderes Astrid Stoffels haar schilderijen tijdens de Atelierroute 2010 in Amstelveen


In de loop der jaren ontwikkelde ze haar eigen stijl, haar schilderijen zweven tussen figuratief en abstract. In haar werk zoekt zij naar een eigen oorspronkelijke vertaling van het landschap, waarbij het bij elkaar brengen van vorm, kleur en licht centraal staat.

Stoffels Amstelveen
(Foto A. Stoffels - 2013)

Een schilderij van Astrid Stoffels


Door haar gevoel de vrije hand te laten, haar werkelijkheid en verbeelding in haar schilderijen nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Ze creëert een droomwereld, waarin je als toeschouwer meegaat. Elk schilderij is een zoektocht. Schilderen is voor haar een passie. 'Het is spannend om je hart te leggen in een kunstwerk, dat een waardevol gevoel achterlaat – aldus Astrid Stoffels.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.