Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Arrestatieteam haalt baby uit woning

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
05-03-2007

In de nacht van zondag 4 op maandag 5 maart 2007 heeft een arrestatieteam van de politie een baby van 3 weken oud uit een woning aan de Felix de Nobelhof (Westwijk) in Amstelveen gehaald. Zij werd er tegen de wil van de moeder vastgehouden door haar verwarde vader. De man (33) die onder invloed van alcohol en verdovende middelen verkeerde werd overmeesterd en gearresteerd. De baby bleef ongedeerd en is in veiligheid gebracht.

Zondagavond even voor zeven uur werd de politie in Amstelveen gealarmeerd door een moeder die meldde dat de vader van haar baby ervandoor was met het kind. De man zou onder invloed van alcohol en verdovende middelen verkeren en niet in staat zijn voor het kind te zorgen. Onmiddellijk werd een grootscheepse zoekactie gestart in de omgeving van het Amsterdamse Bos waar de man met het kind zou zijn verdwenen. Daarbij werd een forse politiemacht en een politiehelikopter ingezet.

Uiteindelijk werd de man getraceerd in zijn woning in Amstelveen. Hij zat daar binnen met het kind. Uiteindelijk slaagde een onderhandelaar van de politie erin contact met de vader te leggen, maar die weigerde vervolgens iedere medewerking. Tenslotte werd besloten het arrestatieteam in te zetten om de baby uit de woning te halen.

Dit omdat de man sterk onder invloed was van alcohol en verdovende middelen en het onberekenbare gedrag van de vader mogelijk de veiligheid van het kind in gevaar kon brengen. Rond 01.00 uur viel het arrestatieteam de woning binnen en overmeesterde daar de verdachte.

Het kind werd ongedeerd aangetroffen en in veiligheid gesteld. Bureau Zeden van de politie onderzoekt de zaak en ook de Raad voor de Kinderbescherming is ingeschakeld.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.