Bijgewerkt: 17 mei 2022

Architectuurverkenningen in Nederland en Amerika

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
20-05-2011

In Holland staat een huis

Zondag 5 juni 2011 om 14.30 uur zal in de Kunstuitleen Amstelveen de tentoonstelling met deze titel van Araun Gordijn feestelijk worden geopend door drs. Henk Heijnen kunsthistoricus en directeur van de kunstuitleen Gouda.

praat Amstelveen
(Bron Kunstuitleen Amstelveen - 2011)

Araun Gordijn: schilderij van het Rietveld Schröderhuis in Utrecht


De tentoonstelling is tijdens de openingstijden van de kunstuitleen tot 25 juni te bezichtigen. De fotorealistisch ogende aquarellen en olieverfen van Araun Gordijn worden bevolkt met doorgaans heel triviale dingen, zoals huizen en automobielen. Zaken waar je vaak letterlijk straal aan voorbij loopt.

praat Amstelveen
(Bron Kunstuitleen Amstelveen - 2011)

Araun Gordijn: schilderij het Van Ravesteyn Purfina pompstation 1957 met een Citroen D.S., Arnhem, olieverf 100x120 cm


In de combinatie van architectuur en auto's zoekt hij steeds nieuwe verbanden. Van nostalgisch en compleet verzonnen, tot verantwoord gedocumenteerde straatbeelden die nog steeds in het echt te vinden zijn. Een voorbeeld hiervan is het Rietveld / Schröder huis in Utrecht, met voor de deur een kubistisch uitziend autootje van hetzelfde bouwjaar als de villa, 1925.

Eigenlijk is Gordijn's manier van werken een voortzetting van de kunststroming 'Pop Art' uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Kijk mee met de blik van Araun Gordijn die laat zien, dat alles kunst kan zijn. Bij de tentoonstelling wordt een catalogus uitgegeven. Deze bijzondere uitgave bevat een gesigneerde giclée van Araun Gordijn Meer informatie en de openingstijden op www.kunstuitleenamstelveen.nl , of 020-6452333Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.