Bijgewerkt: 2 december 2021

Arcadis onderneming van april 2012 Greenport Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Greenport Aalsmeer
02-04-2012

'Maak de jeugd enthousiast voor het vak'

Aalsmeer - ARCADIA chrysanten teelt bijna 40 miljoen takken chrysanten per jaar. Het van oorsprong Westlandse bedrijf is in 2008 neergestreken in de regio Aalsmeer. “We hebben daar geen spijt van”, zegt René Eikelenboom van ARCADIA. “De grondprijzen waren in het Westland zo hoog, dat we het niet zagen zitten om het bedrijf daar uit te breiden.

Daarnaast biedt dit gebied heel veel voordelen, omdat de veiling zo dichtbij is. We zijn niet de enigen die de stap gemaakt hebben. Het paprikabedrijf PowerGrow is een paar jaar geleden ook verhuisd naar deze regio.”

chrysanten Amstelveen
(Bron Greenport Aalsmeer - 2012)

René Eikelenboom van ARCADIA chrysanten


Uniek in de regio

In het Greenport Aalsmeer-gebied waren in het verleden meerdere kleinere chrysantenkwekerijen gevestigd. René: “Op dit moment is ARCADIA de enige chrysantenkwekerij in Greenport Aalsmeer. We werken wel veel samen met bedrijven buiten het gebied. Concurrenten zou ik ze niet willen noemen. We werken juist veel samen. Onlangs zijn wij nog 3 ha gegroeid en we draaien prima. De potentie en de ambitie om verder uit te breiden is er zeker maar we lopen liever even niet te hard van stapel.”

Kennis van levensbelang

De invloed van Greenport Aalsmeer is voor René in de dagelijkse praktijk nog niet heel goed merkbaar. René: “Ik kan mij goed vinden in de initiatieven die er zijn. Voor ons is het belangrijkste aandachtspunt het thema arbeidsmarkt en onderwijs. Productiehanden hebben we genoeg, maar er het is heel moeilijk om specialisten te vinden. Als wij een vacature hebben, dan loopt het geen storm met de sollicitaties.

Ook het teruglopend aantal aanmeldingen voor de opleiding laat zien, dat het vak bij jongeren niet erg in trek is. Wij ontvangen graag jongeren om ze te laten zien wat het vak inhoudt en hoe dynamisch het is. Er komen hier regelmatig studenten van de tuinbouwschool Aalsmeer. Tijdens zo’n bezoek merken we zeker, dat mensen enthousiast zijn. Studenten zijn bij ons altijd welkom en als er initiatieven worden ontwikkeld om meer promotie voor het vak te maken dan denken wij graag mee!”

Eerst oud, dan nieuw

Ruimte en bereikbaarheid is ook een belangrijk thema, dat altijd aandacht verdient. Als het gaat om ruimte dan pleit ik ervoor, dat er eerst reconstructie plaatsvindt van bestaande gebieden met ‘oud glas’ voordat er nieuwe grond wordt aangekocht. Kijk voor meer informatie over het bedrijf op www.arcadiachrysanten.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS