Bijgewerkt: 26 mei 2024

Antwoorden over veilig internetten op nieuwe website

Nieuws -> Internet

Bron: Rijksoverheid
27-10-2014

Wat moet ik doen bij valse e-mails? Hoe voorkom ik, dat mijn wachtwoord wordt gekraakt? Kunnen mijn kinderen veilig op internet surfen? Antwoorden op deze en andere vragen over internetten zijn vanaf vandaag te vinden op www.veiliginternetten.nl, een initiatief van de Rijksoverheid, ECP|Platform voor de Informatiesamenleving en het bedrijfsleven. Minister Kamp van Economische Zaken (EZ): 'Er is nu één herkenbare plek, waar je betrouwbare informatie kunt vinden over veilig internetten. Negen van de tien mensen zijn dagelijks online. Bijvoorbeeld om te bankieren, winkelen of gamen. Het is belangrijk, dat zij zich kunnen informeren over hoe ze dat op een veilige manier kunnen doen.'

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2014)

Een frame van de animatie op de website Veiliginternetten.nl


De nieuwe website geeft informatie en uitleg over veilig gebruik van internet via de computer, tablet of mobiele telefoon. De site is ook in een mobiele versie te lezen. De websites Digibewust.nl en Waarschuwingsdienst.nl gaan op in de website Veiliginternetten.nl. Uit onderzoek van TNO (2014) blijkt, dat 88% van de Nederlanders dagelijks online gaat. Als belangrijkste zorgpunten bij veilig internetgebruik worden onder andere besmetting van de computer genoemd, het misbruik van persoonlijke gegevens en oplichting door phishing. De belangrijkste redenen voor mensen om online te gaan, zijn e-mail, het opzoeken van informatie en bankieren. De lancering van veiliginternetten.nl is onderdeel van de Alert Online campagne die van 27 oktober tot 6 november 2014 loopt. Overheid en bedrijven besteden dan 2 weken lang extra aandacht aan digitale veiligheid, waaronder ook veilig internetten.

Veilig internetten is ook actief op sociale media. Tegelijk met de lancering van de website Veiliginternetten.nl zijn ook de Facebook-pagina en Twitter-account live gegaan. Volg Veiliginternetten.nl via @Vinternetten en Facebook.com/veiliginternetten. Als je Veilig internetten volgt op Facebook en Twitter ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste updates op Veiliginternetten.nl. Daarnaast plaatsen wij op onze sociale media nieuws, filmpjes, serieuze én grappige berichten die niet altijd op de website verschijnen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.