Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Amsterdamse regiobestuurders op werkbezoek in Japan

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Amstelveen
24-05-2011

Wethouder Gehrels van Amsterdam (Economische Zaken) en burgemeester Van Zanen van Amstelveen brengen een werkbezoek aan Japan van 23 tot 27 mei 2011. Zij bezoeken een groot aantal Japanse bedrijven in Tokio, Kyoto en Osaka. Het gaat met name om bedrijven die al langer in de regio Amsterdam zijn gevestigd, maar ook enkele nieuwkomers.

Op dit moment hebben 350 Japanse bedrijven een vestiging in de Amsterdamse regio, waaronder Yakult, Nikon en Asics. Deze bedrijven zijn gezamenlijk goed voor meer dan 10.000 directe arbeidsplaatsen. Japan is na de Verenigde Staten de grootste investeerder in de regio.

In de Amsterdamse regio is momenteel de twee na grootste Japanse gemeenschap van Europa gehuisvest.

Dit is het eerste bezoek, dat vanuit de Amsterdamse regio aan Japan plaatsvindt sinds de aardbeving van maart dit jaar. Het werkbezoek heeft hierdoor een ander karakter: de nadruk ligt op het verder uitbouwen van bestaande relaties en minder op het aantrekken van nieuwe bedrijven.

De relatie met Japan leeft onder de inwoners van de Amsterdamse regio. De afgelopen maanden zijn onder het motto ' Nederland helpt Japan' diverse acties georganiseerd, waaronder een voetbalwedstrijd in de Arena tussen Ajax en het Japanse team Shimizu

S - Pulse.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.