Bijgewerkt: 25 september 2022

Amsterdamse Bos grootste leer- en werkplek van de stad

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
17-12-2011

Op vrijdag 16 december 2011 heeft wethouder Andrée van Es (Werk, Inkomen en Participatie) van Amsterdam een historische kiosk in het Amsterdamse Bos geopend. De sleutel van de kiosk werd aangevlogen door één van de grootste uilensoorten ter wereld, de Europese oehoe.

De kiosk is opgeknapt door mensen die in het Bos een re-integratietraject volgen van de Dienst Werk en Inkomen (DWI). Het Amsterdamse Bos is de grootste leer- en werkplek van de stad: dagelijks zijn 100 mensen aan het werk via re-integratieplekken, beroepsstages, maatschappelijke stages en vrijwilligerswerk.

bos Amstelveen
(Foto Judith Pieters - 2011)

Wethouder Andrée van Es (Werk, Inkomen en Participatie) van Amsterdam met de oehoe


Het Amsterdamse Bos biedt veel (jonge) Amsterdammers een interessante leer-werkervaring, die daarmee betere kansen op de arbeidsmarkt hebben. Zo hebben de afgelopen periode 17 deelnemers via hun re-integratietraject van DWI een baan gevonden bij Spa Zuiver, één van de ondernemers in het Amsterdamse Bos.

Het Bos vervult op deze manier een belangrijke maatschappelijke rol voor de stad. Via de leer- en werkplekken helpen de deelnemers mee aan het schoon, heel en veilig houden van het Amsterdamse Bos, zodat het ook voor de komende generaties behouden blijft.

Historische kiosk

De kiosk is de nog enige overgebleven, oudste kiosk in het Amsterdamse Bos. De aanleg van het Amsterdamse Bos startte in 1934. De noordkant van het Bos, inclusief de Bosbaan, was het eerste klaar, nog voor de Tweede Wereldoorlog. De kiosk stond bij een speelplaatsje in dit noordelijke gedeelte van het Bos. In de jaren ’70 is de kiosk verplaatst naar het terrein voor dagrecreatie, in het zuidelijke gedeelte van het Bos.

De kiosk was dringend toe aan onderhoud en is nu geheel gerenoveerd door deelnemers aan re-integratietrajecten in het Bos. De kiosk stond op het terrein voor dagrecreatie en wordt daar teruggeplaatst. De deelnemers die als extra ogen en oren van de Boswachterij surveilleren in het zuidelijke gedeelte van het Bos, zullen de kiosk als uitvalsbasis gebruiken. Met de renovatie van de kiosk blijft een historisch element in het Amsterdamse Bos bewaard voor de toekomst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.