Bijgewerkt: 26 mei 2024

Amsterdam en Amstelveen willen nieuw hockeystadion

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amsterdam
05-12-2007

In een gezamenlijk persbericht van de gemeenten Amsterdam en Amstelveen werd gemeld, dat Amsterdam en Amstelveen achter het plan staan van drie hockeyclubs en een groep bedrijven, om in sportpark Het Amsterdamse Bos een nieuw hockeystadion te bouwen met ruimte voor 12.500 toeschouwers.

Wagener stadion Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het Wagener stadion in het Amsterdamse Bos


De bestuurders van beide gemeenten vinden dat deze nieuwe hockeyarena ongeveer op de huidige locatie van het Wagenerstadion in het Amsterdamse Bos moet komen. De realisatie van het hockeystadion moet aan enkele uitgangspunten voldoen, die door zowel Amsterdam als Amstelveen worden onderschreven. Zo moet het stadion geschikt zijn voor zowel top- als breedtesporters. Naast sport moet de locatie ook geschikt zijn voor recreatieve doeleinden. Daarnaast moet het goed in het landschap passen, en moet de financiering met overwegend privaat geld tot stand komen.

Wagener stadion Amstelveen
(Gemeente Amsterdam - 2007)

Wethouder Sport van de gemeente Amsterdam, Carolien Gehlers


De wethouder Sport van Amsterdam Carolien Gehrels: “Ik ben des te gelukkiger met de bouw van het stadion omdat de Sportas daarmee weer een stuk dichterbij komt. Die Sportas moet gaan lopen van Riekerhaven naar het Olympisch Stadion, daarvandaan naar de Sporthallen Zuid, vervolgens via de roeibaan van het Amsterdamse Bos naar dit nieuwe Wagener hockeystadion. Zo heb je de olympische en internationale sporten mooi geconcentreerd, en zijn ze tegelijkertijd goed bereikbaar voor de gewone Amsterdammer.”

Joss Tabak  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Wethouder Sport van de gemeente Amstelveen, Joss Tabak


Joss Tabak, wethouder Sport van de gemeente Amstelveen: “Het Wagener Stadion hoort in het Amsterdamse Bos en dus in Amstelveen. Hockey is voor Amstelveen erg belangrijk, en samen met Amsterdam maken we ons dan ook sterk voor het behoud van deze fraaie topsportvoorziening.”

Beide gemeenten vinden wel dat er enkele zaken, in overleg met de gebruikers van het sportpark, nader moeten worden uitgewerkt. Hierbij gaat het om de financiering, de exploitatie en de ontsluiting van het sportpark. Om deze kwesties te onderzoeken, wordt in beide steden ambtelijke capaciteit vrijgemaakt.

Als alle plannen doorgaan, kan het nieuwe stadion in 2010 worden geopend.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.