Bijgewerkt: 28 mei 2023

Amsterdam 'draait' door

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
04-09-2009

Amsterdam 'draait' door: DJ’s draaien tegen geweld

DJ’s gaan op zaterdagavond 5 september 2009 “draaien” tegen geweld in de uitgaansgebieden. Lindo Duvall en Dennis van de Geest, zullen vanaf een politievrachtauto muziek laten horen.

Daarmee start de Amsterdamse Politie samen met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld een de campagne, om gedrag van “stappers” te veranderen. Veel horecaondernemers in de binnenstad hebben hun medewerking al toegezegd. De voorbereidingen zijn al een half jaar aan de gang, maar de actualiteit heeft de motivatie alleen maar versterkt.

Het geweld in het uitgaansgebied is een bron van aanhoudende zorg. De politie werkt daaraan door inzet van politiemensen die “korte lontjes” vroegtijdig aanspreken, cameratoezicht, preventief fouilleren en sinds kort een gebiedsverbod. Naast deze repressieve manier van werken, wil de politie samen met de stichting ook op een andere, vriendelijkere manier aan de slag.

Omdat problemen geregeld in een kroeg beginnen en dan buiten escaleren, zijn ook horecaondernemers in de binnenstad benaderd. Ongeveer veertig van hen hebben hun medewerking al toegezegd. Ook het gemeentelijk vervoerbedrijf zal met haar nachtbussen aansluiten.

De organisatoren willen, dat mensen weer prettig en veilig kunnen uitgaan. Naast de inzet van de DJ’s op de openingsavond zullen medewerkers van de stichting totaal drie avonden het publiek aanspreken. Zij zullen foto’s maken voor op de site en hen ook uitnodigen om met suggesties te komen, hoe zinloos geweld valt te voorkomen. De tien beste ideeën zullen worden beloond met een iPod.

Op zaterdagavond 5 september om 19:30 uur op het Leidseplein, in Amsterdam, zullen stadsdeel centrum voorzitter Els Iping, districtschef Jan Pronker en de voorzitters van diverse horeca verenigingen de aftrap van de actie voor hun rekening nemen. www.politie-amsterdam-amstelland.nl / www.zinloosgeweld.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.