Bijgewerkt: 27 februari 2024

Amsterdam bezuinigt 100 miljoen euro

Nieuws -> Amsterdam

Bron: Gemeente Amsterdam / Gemeente Amstelveen
03-07-2010

Het college van B en W van Amsterdam maakte op 1 juli 2010 een pakket voorstellen bekend om 105,7 miljoen euro structureel te bezuinigen op de eigen organisatie. In 2011 moet 28,7 miljoen euro bespaard worden op de bedrijfsvoering, oplopend tot 116,4 miljoen in 2014.

Stopera Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het Stadshuis van Amsterdam, de Stopera. Het is gebouwencomplex van stadhuis annex het Muziektheater, tussen het Waterlooplein, de Amstel en de Zwanenburgwal, op het in de 16de eeuw aangeplempte schiereiland Vlooienburg


De voorstellen worden komende weken uitgewerkt en ingebracht voor de begrotingsbehandeling 2011. Daarnaast heeft het college per direct besloten geen financiële aanvragen voor nieuwe bestuurlijke plannen te accepteren en wordt het grote aantal jaarverslagen binnen de gemeente teruggebracht tot één.

Amstelveen gaat ook bezuinigen

De gemeente Amstelveen moet in de komende jaren flink bezuinigen: 7.25 miljoen euro. Daarom presenteerde het nieuwe college van B en W onlangs een bezuinigingsvoorstel. Hierbij worden de burgers en bedrijven zoveel mogelijk ontzien.

raadhuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het raadhuis van Amstelveen, aan de Laan Nieuwer Amstel 1. De architect was de Rotterdamse architect Hugh Aart Maaskant


In plaats daarvan wordt er gesneden in de uitgaven van de ambtelijke en bestuurlijke organisatie. Daarnaast wordt er bezuinigd op gemeentelijke taken, die zo min mogelijk weerslag hebben op de Amstelveners. De gemeente moet dus slimmer en efficiënter gaan werken. Lees ook: Kadernota 2011 (pdf)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.