Bijgewerkt: 29 maart 2023

Amsterdam Jazz Festival 2014 in Amsterdam ArenA

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Royal Promotions
12-02-2014

Grote namen op Amsterdam Jazz Festival in Amsterdam ArenA: Ruben Hein, Michel Legrand, Fatoumata Diawara, Phil Woods en vele anderen op 7 juni 2014 in Amsterdam.

Nadat de Amsterdam ArenA vorig jaar de organisatie op zich had genomen van het South East Jazzfestival kreeg men de smaak te pakken, waardoor zij dit jaar een geheel nieuw en toegankelijk festival brengen; het Amsterdam Jazz Festival. Zaterdag 7 juni 2014 wordt het complete hoofdgebouw van de Amsterdam ArenA omgebouwd tot hét jazz festival van Amsterdam.

Een groot aantal nationale en internationale jazz toppers als Michel Legrand, Fatoumata Diawara, Ruben Hein, Giovanca, Phil Woods eva verzorgen het programma. Een uniek jazz evenement voor de echte liefhebber met negen podia verdeeld over verschillende zalen – en een podium op het veld in het stadion! Kaartverkoop startte op 11 februari 2014 en de complete line-up wordt binnenkort bekendgemaakt.

Foto Amstelveen
(Bron Royal Promotions - 2014)

De flyer van het Amsterdam Jazz Festival 2014 met zanger en pianist Ruben Hein (1982). Hij heeft een jazzopleiding gehad, maar mengt diverse stijlen met elkaar


Iedereen is VIP

Het publiek komt tijdens het Amsterdam Jazz Festival op plekken, waar het normaal niet mag komen en krijgt op deze manier een ongekende VIP behandeling. Zo zijn er optredens in diverse VIP ruimtes en skyboxen van de Amsterdam ArenA, kan het publiek optredens volgen vanuit de Koninklijke loge en kan een aantal mensen plaatsnemen in de dug-out van de uit- en thuisclub.

Podium op het veld

Eén van de grote verrassingen vorig jaar was het podium op de hoofdtribune waar onder aandere Toots Thielemans een onvergetelijk concert gaf. Ook dit jaar komt dit unieke podium terug, maar dan centraal op de middenstip. Het publiek kan op stoelen plaatsnemen op het veld, de Koninklijke loge, de hoofdtribune en een aantal plaatsen zijn beschikbaar in de dug-out. Zowel voor het publiek als de artiesten is deze setting onvergetelijk en komt het optreden dichtbij het gevoel wat voetballers meemaken als ze een belangrijke wedstrijd spelen.

Algemene informatie

Het Amsterdam Jazz Festival vindt zaterdag 7 juni plaats tussen 14.00 en 01.00 uur in het hoofdgebouw en op het veld van de Amsterdam ArenA. Kaarten zijn te koop via www.amsterdamarena.nl en www.seetickets.nl.

Hoofdgebouw (ingang E) open: 13.30 uur. Aanvang festival: 14.00 uur. Einde festival: 01.00 uur. Toegangskaarten: € 35,10: early birds van 10 feb t/m 15 maart 2014 (10% korting) € 39,00: regulier tarief, vanaf 15 maart 2014. Een gereserveerde plaats voor Michel Legrand op het veld kost € 12,50 extra (maximaal 200 gereserveerde plaatsen). Parkeren op P-Noord kan voor € 10,-.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.