Bijgewerkt: 23 juli 2024

Amsterdam wil EK Atletiek in 2016 organiseren

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amsterdam
25-01-2011

Amsterdam wil samen met de Atletiekunie het EK Atletiek in 2016 organiseren. Hiervoor willen zij op 28 februari 2011 een voorlopig bid uitbrengen. De directie van het Olympische Stadion, de lokale atletiekverenigingen, het ministerie van VWS, NOC*NSF en de provincie Noord-Holland zijn nauw bij de voorbereidingen van dit bid betrokken en ondersteunen het van harte.

In het voorlopige bid wordt aan de European Athletics Association (EAA) toegezegd dat Amsterdam bij toewijzing van het EK Atletiek binnen haar mogelijkheden de organisatie volledig zal steunen. Dit betekent onder andere dat het Olympisch Stadion zo wordt aangepast dat het goed voldoet aan de eisen van de EAA.

Voor het voorlopige bid is Amsterdam bereid zich garant te stellen voor de nationale bijdrage (Rijk, Provincie en Gemeente) van 8,5 miljoen euro. Over de verdeling van deze bijdrage wordt de komende tijd onderhandeld. De totale organisatiekosten van het EK Atletiek zijn 22 miljoen euro.

atleten Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De lopers van de Atletiekvereniging Startbaan


Wethouder Sport, Eric van der Burg, is enthousiast: "Het EK Atletiek is een prachtig topsportevenement. Amsterdam krijgt hiermee de kans te laten zien dat de stad ‘olympic proof' is. Dit EK in onze stad, natuurlijk in ons Olympisch Stadion, is daarom ook een belangrijke stap vooruit in onze olympische ambities. Maar minstens zo belangrijk vind ik dat de lokale atletiekverenigingen actief betrokken zijn bij dit voorlopige bid. Breedtesport en topsport gaan hier hand in hand."

Op 9 februari 2011 bespreekt de raadscommissie Sport het voorstel om een voorlopig bid uit te brengen. Het definitieve bid moet in september van dit jaar worden ingediend. In november wordt bekend, of de EAA het EK Atletiek aan Amsterdam toewijst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.