Bijgewerkt: 2 december 2021

Amstelveners kiezen voor isolerend glas

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-09-2009

Amstelveense woningeigenaren hebben de laatste maanden veelvuldig gekozen voor energiebesparende maatregelen. Honderzesentwintig huishoudens hebben hiervoor een subsidieaanvraag ingediend. Meest populaire maatregel is HR++ isolatieglas. Deze werd 56 keer aangevraagd. Tot op de laatste dag van de regeling kwamen subsidieaanvragen binnen. Het gemiddelde bedrag dat de gemeente verstrekte was  € 470 per aanvraag. De gemeentelijke subsidieregeling van € 39.000 is volledig opgebruikt. De gemeente Amselveen is tevreden met de belangstelling van burgers voor deze subsidieregeling.

Naast het toepassen van hoogrenderend isolerend glas, zijn er zestien combinatieaanvragen binnengekomen. In deze gevallen vroegen woningeigenaren subsidie aan voor meerdere energiebesparende maatregelen. Verder zijn zestien aanvragen ingediend voor vloerisolatie, tien voor muurisolatie en zeven voor dakisolatie. Minder in trek waren de zonnepanelen (vijf aanvragen), zonneboilers (drie aanvragen), houtgestookte CV-ketels (twee aanvragen) en warmtepompen (slechts één aanvraag). Zevenendertig aanvragers moest de gemeente teleurstellen omdat zij niet aan de voorwaarden voldeden.

Opvallend is dat Amstelveners de prioriteit leggen bij het isoleren van hun woning. Dit sluit aan bij de trias-energetica gedachte die begint bij energie besparen door onder andere een goede isolatie. Zelfstandige duurzame energieopwekking lijkt pas op de tweede plaats te komen.

Wethouder Groot: ‘omdat de aanvragen pas de laatste drie maanden goed op gang kwamen, gaan we de regeling herhalen. De gemeente vindt het belangrijk dat energiebewuste Amstelveners worden gesteund in hun streven naar minder energieverbruik en een beter klimaat. Soms kan de financiële bijdrage van de gemeente huiseigenaren over de streep halen’.

De regeling liep van 1 december 2008 tot 31 augustus 2009. De gemeente gaat een nieuwe subsidieregeling invoeren die tot de zomer 2010 loopt. De hoogte van de nieuwe regeling is nog niet bekend. De gemeente kan ook nu weer rekenen op een subsidie van de provincie Noord-Holland. Naar verwachting zal de regeling in werking treden tweede helft oktober met terugwerkende kracht vanaf 1 september 2009.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS