Bijgewerkt: 19 april 2024

Amstelveners blijken wel meer te fietsen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-10-2011

Meer gefietst, maar nog lang niet genoeg

Amstelveners blijken wel meer te fietsen dan voorgaande jaren, maar nog steeds minder dan in vergelijkbare steden. Dit blijkt onder meer uit het onderzoek naar Amstelveense fietsvoorzieningen door de landelijke Fietsersbond. Het onderzoek maakt deel uit van een stand van zaken over de uitvoering van het fietsbeleid in Amstelveen.

Jaarlijks is vanuit de Nota Fiets 2006-2015 sinds 2010 € 100.000 beschikbaar voor fietsmaatregelen. Een gevolg van dit beperkte budget is, dat de oorspronkelijke doelstellingen uit de nota hoogstwaarschijnlijk niet gehaald worden. Amstelveen kende en kent een laag fietsgebruik terwijl er volgens de Fietsersbond voldoende potentie is om dit laten groeien.

Levie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder John Levie (BBA)


Toch werkt de gemeente hard aan het waar mogelijk verbeteren van de fietsvoorzieningen. Een notitie aan de gemeenteraad over de stand van zaken van de uitvoering van het fietsbeleid geeft een overzicht van al uitgevoerde, nog lopende en geplande projecten en werkzaamheden op fietsgebied.

Mede door financiële hulp van de Stadsregio Amsterdam blijkt ondanks het beperkte budget, dat er toch redelijk wat fietsprojecten gerealiseerd zijn. Het gaat daarbij om zowel stallings- als infrastructuurprojecten.

Volgens het onderzoek van de Fietsersbond scoort Amstelveen vooral goed op het gebied van fietsenstallingen en minder goed op de infrastructuur en het fietscomfort. Wethouder John Levie: 'Ik hoop, dat het fietsgebruik verder groeit. Naast dat het gezond is, daalt natuurlijk ook het gebruik van de auto.'



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.